Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Polaris Slingshot για ειδικές καταστάσεις

Ελλάδα 13:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Polaris Slingshot για ειδικές καταστάσεις

ΝΕΑ

Polaris Slingshot για ειδικές καταστάσεις

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο περίεργα οχήματα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ είναι αυτό της Polaris, μίας αμερικανικής εταιρίας που εξειδικεύεται στις μοτοσικλέτες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Λέμε «όχημα» μιας και το Slingshot δεν είναι ούτε αυτοκίνητο, ούτε μοτοσικλέτα. Για την ακρίβεια είναι μισό-μισό (δεν μοιάζει και λίγο με KTM X-Bow;) αφού όπως μπορείτε να δείτε εμπρός έχει δύο τροχούς και πίσω έναν (είναι δηλ. τρίτροχο).

Μάλιστα, θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτοκίνητο, καθώς στο κοκπιτ υπάρχει τιμόνι και τρία κλασικά πεντάλ, αλλά η εταιρία προτιμά να το αναφέρει ως μοτοσικλέτα. Προφανώς, κάτι τέτοιο να την βολεύει μιας και δεν υπάρχουν αερόσακοι, ούτε οι προδιαγραφές ασφαλείας που θέτει η αμερικανική νομοθεσία.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, το εντυπωσιακό τρίτροχο διατίθεται ήδη στις ΗΠΑ και κοστίζει από 19.999 δολάρια. Κινείται από τον 2.4 EcoTec της GM με απόδοση 173 PS στις 6.200 rpm με την ισχύ να περνά στoν πίσω τροχό μέσω μηχανικού κιβωτίου πέντε σχέσεων και την μετάδοση να αναλαμβάνει ιμάντας υψηλής αντοχής. Το μήκος του Polaris φτάνει τα 3,8 m με την απόσταση από το έδαφος να βρίσκεται στα 12,7 cm.

Χάρη στο εξαιρετικά ελαφρύ σασί των 771 kg (790 με το ρεζερβουάρ γεμάτο) το τρίτροχο Polaris που βασίζεται σε σωληνωτό πλαίσιο προφανώς να προσφέρει επιδόσεις αντίστοιχες ενός supercar. Έστω και αν η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει επισήμως κάτι το σχετικό…