Live Κίνηση
Περισσότερα
PODCASTS

Podcast: Τα νέα δεδομένα που φέρνει η BMW X2

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Podcast: Τα νέα δεδομένα που φέρνει η BMW X2

PODCASTS

Podcast: Τα νέα δεδομένα που φέρνει η BMW X2

PODCASTS

Η 2η γενιά της BMW X2 παρουσιάστηκε στην Ελλάδα πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Έκθεση του Τόκιο.Στο νέο επεισόδιο των Newsauto podcasts ο Τάκης Τρακουσέλλης με τον Ντίνο Παπαγιαννόπουλο, συζητούν για τη νέα BMW X2, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην Ελλάδα λίγους μήνες πριν από την έναρξη της εμπορικής της καριέρας.

Advertisement
Advertisement

Η νέα BMW X2 μαγνητίζει το βλέμμα με την πρώτη. Η οπτική απόστασή της από την προηγούμενη είναι χαώδης, ενώ οι αναλογίες και η συνολική σχεδιαστική της εκλέπτυνση την καθιστούν ένα από τα πιο όμορφα κουπέ SUV της αγοράς.

To μήκος της Χ2 έχει μεγαλώσει κατά 54 mm σε σχέση με αυτό της Χ1 (4,5 m), ενώ σε σχέση με την προκάτοχό της είναι 194 mm μακρύτερη, 21 mm πιο φαρδιά (1.845 mm) και κατά 64 mm ψηλότερη (1.590 mm). Στο εσωτερικό η ατμόσφαιρα είναι όσο premium επιβάλλεται να είναι, με κεντρικούς άξονες τον λεπτό πίνακα οργάνων που φιλοξενεί την κυρτή οθόνη BMW Curved Display και το «πλευστό» υποβραχιόνιο που ενσωματώνει τον πίνακα ελέγχου.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση είναι η iX2 xDrive30. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες –ένας σε κάθε άξονα– αποδίδουν συνδυαστικά 230 kW/313 PS και συνολική ροπή 494 Nm. Η μπαταρία υψηλής τάσης ιόντων λιθίου έχει ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα 64,8 kWh και εξασφαλίζει αυτονομία 417 – 449 km στον κύκλο WLTP.

Advertisement
Advertisement

Η Χ2 M35i xDrive κινείται από έναν δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα με μέγιστη ισχύ 300 PS και διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση BMW xDrive και στάνταρ προσαρμοζόμενη ανάρτηση M. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο 3κύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας, στην έκδοση X2 sDrive20i, ο οποίος συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Με χωρητικότητα 1,5 lt αποδίδει συνολική μέγιστη ισχύ 170 PS.

Ο 4κύλινδρος κινητήρας ντίζελ της X2 sDrive18d έχει επίσης αναβαθμιστεί εκτενώς και αποδίδει μέγιστη ισχύ 150 PS. Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης συνδέονται αποκλειστικά με ένα 7τάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη.

Καλή ακρόαση!

Advertisement