Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλησιάζει η αποκάλυψη του νέου Audi RS 3

Ελλάδα 12:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλησιάζει η αποκάλυψη του νέου Audi RS 3

ΝΕΑ

Πλησιάζει η αποκάλυψη του νέου Audi RS 3

ΝΕΑ

Η εξέλιξη του νέου Audi RS3 πλησιάζει στην ολοκλήρωση της, το αφεντικό πωλήσεων και μάρκετινγκ της Audi Sport αποκάλυψε ότι οι πιστοί μπορούν να «εμπιστευτούν» τους μηχανικούς της εταιρείας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Audi Sport, Frank Michl, χαρακτήρισε το RS3 «μία από τις επιτυχίες της μάρκας» σε δύο γενιές μάλιστα χάρη κυρίως στον 5κύλινδρο κινητήρα του, υπονοώντας πως η Audi δεν θα ήθελε να μειώσει το μέγεθος των κυλίνδρων στη νέα γενιά.

«Νομίζω ότι πρόκειται για ένα από τα πιο συναισθηματικά αυτοκίνητα της Audi Sport και ένα σημαντικό μέρος του DNA της μάρκας, παραπέμποντας ακόμη και στο αρχικό quattro. Μπορείτε να είστε σίγουροι πως σε κάθε μελλοντικό μοντέλο RS θα προωθούμε πάντα τις καλές πτυχές και τα χαρακτηριστικά της φίρμας”, τόνισε.
Ωστόσο, ο Michl δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, λέγοντας πως απομένουν «μερικοί μήνες» μέχρι να αποκαλυφθεί το νέο RS3, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν ο επερχόμενος ανταγωνιστής της Mercedes-AMG A45 θα εμφανιστεί το 2020 ή λίγο αργότερα. Το νέο RS3 έχει κατασκοπευτεί πολλές φορές να υποβάλλεται σε δοκιμασίες στο Nurburgring, αποδεικνύοντας πως το νέο super-hatch των 400+ ίππων βρίσκεται στα τελικά στάδια αξιολόγησης.

Advertisement
Advertisement

Το νέο RS3 θα διαθέτει ένα διακριτικό bodykit για να ξεχωρίζει από τις μικρότερες εκδόσεις του A3. Οι αναβαθμίσεις στο μπροστινό μέρος περιλαμβάνουν έναν μεγαλύτερο προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα προκειμένου να ψύχεται αποτελεσματικά ο κινητήρας. Ο ζεστός αέρας θα αποβάλλεται με τη βοήθεια πρόσθετων αεραγωγών. Πίσω δεσπόζει μια μεγάλη αεροτομή, ένας εκτεταμένος διαχύτης και το μεγάλο σήμα RS που είναι τοποθετημένο στην οβάλ ουρά.

Καθώς το νέο RS3 θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το εξερχόμενο μοντέλο, η Audi λογικά θα διατηρήσει τον υπερτροφοδοτούμενο 5κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων – που κινεί το τελευταίο Audi RS Q3. Ωστόσο, οι τιμές ισχύος και ροπής της μονάδας θα αυξηθούν σε 415 ίππους και 500 Nm ροπής, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί το RS 3 ανταγωνιστικό απέναντι στη Mercedes-AMG A 45 S.

Η ισχύς θα σταλεί μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη σε όλους τους τροχούς. Όπως και στο σημερινό μοντέλο, το νέο RS3 θα υποστηρίζεται από μια σειρά τεχνολογιών που προορίζονται αποκλειστικά για τα RS, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιζόμενων αμορτισέρ, ενός συστήματος torque vectoring και ενός νέου ρυθμιζόμενου συστήματος διεύθυνσης.