Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πισωκίνητα τα μελλοντικά RS της Audi;

Ελλάδα 6:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πισωκίνητα τα μελλοντικά RS της Audi;

ΝΕΑ

Πισωκίνητα τα μελλοντικά RS της Audi;

ΝΕΑ

Η Audi θέλει στο άμεσο μέλλον να στοχεύσει απευθείας στις γρήγορες εκδόσεις των BMW και Mercedes-Benz, θυσιάζοντας την τετρακίνηση quattro υπέρ της πίσω κίνησης για τα πιο εστιασμένα σπορ αυτοκίνητα της, όπως είναι η σειρά RS. Αυτό κι αν θα πει είδηση…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το αφεντικό της Audi Sport έχει υποδείξει τη δυνατότητα μελλοντικών μοντέλων με κίνηση στους πίσω τροχούς που έχουν σχεδιαστεί για τα πιο εστιασμένα μοντέλα όπως οι BMW M και Mercedes-AMG. Από τη στιγμή που «αναβαπτίζεται» από Quattro GmbH σε Audi Sport, ο Διευθύνων Σύμβουλος Stephan Winklemann εξετάζει πού θα μπορούσε να πάει η εταιρεία στο μέλλον.

Μιλώντας στο Goodwood Festival of Speed, ο Winklemann δήλωσε στην Auto Express: “Όταν κοιτάζουμε το όνομα, αποφασίσαμε ότι το Quattro θα μπορούσε να είναι παραπλανητικό. Το Quattro είναι το σύστημα τετρακίνησης και είναι ένα από τα πράγματα που έκανε την Audi εξαιρετική – αλλά κατά τη γνώμη μας δεν ήταν το σωστό όνομα για την εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

“Μπορώ να φανταστώ ότι μπορούμε επίσης να έχουμε αυτοκίνητα με πίσω κίνηση ή κίνηση σε δύο τροχούς στο μέλλον”. Τα Audi Sport σκοπεύουν να καλύψουν τα κενά απέναντι στην M της BMW αλλά και στην Mercedes-AMG, εξελίσσοντας περισσότερα μοντέλα RS χωρίς την τετρακίνηση της Audi. Είναι πιθανό ότι το quattro θα εξακολουθεί να προσφέρεται σε πολλά μοντέλα, διατηρώντας παράλληλα ένα τυπικό χαρακτηριστικό στις πιο ισχυρές παραλλαγές.

Στο πιο άμεσο μέλλον, ο Winklemann επιβεβαίωσε τις προθέσεις του κατασκευαστή να αποκαλύψει δύο νέα μοντέλα Audi Sport στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, με ηλεκτροκίνητους κινητήρες, όπως επίσης και για μοντέλο RS.

Audi-RS-Reer-wheel-drive-logo-tsiro-640Audi-RS-Reer-wheel-drive-tsiro-640