Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT AUSTRAL 2023

Ποιότητα, άνεση και high-tech στιλ για το νέο Renault Austral

Ελλάδα 14:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιότητα, άνεση και high-tech στιλ για το νέο Renault Austral

RENAULT AUSTRAL 2023

Ποιότητα, άνεση και high-tech στιλ για το νέο Renault Austral

RENAULT AUSTRAL 2023

Όσο όμορφο και ξεχωριστό είναι το νέο Renault Austral στην σχεδίαση του αμαξώματος ακόμα περισσότερο προσεγμένο και με κορυφαία τεχνολογικά χαρακτηριστικά είναι το σαλόνι του.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο Austral η Renault δημιουργεί ένα αυτοκίνητο που προκαλεί αίσθηση στην κατηγορία του, ενθουσιάζοντας το κοινό των C-SUV με την κομψή του εμφάνιση αλλά και τα κορυφαία επίπεδα τεχνολογίας με τα οποία εφοδιάζεται.

Στην ίδια λογική κινείται και η προσέγγιση της εταιρίας σε ότι αφορά το σαλόνι του νέου Austral και των υψηλών ανέσεων και της γενικευμένης αίσθησης ποιότητας που προσφέρει στους επιβάτες του.

Οι Γάλλοι σχεδιαστές και το εξειδικευμένο προσωπικό που ασχολήθηκε με αυτόν τον τομέα εξέλιξαν ένα σύνολο υλικών και τεχνολογιών που δημιουργεί ένα ζεστό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται για την υψηλή αισθητική και premium εντύπωση πολυτέλειας που χαρακτηρίζει κάθε αυτοκίνητο της Renault ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη εντύπωση για τον επιβάτη που μπαίνει στο σαλόνι του Austral είναι καθοριστική. Η ατμόσφαιρα που αντιμετωπίζει είναι ενός “ζεστού” και φιλόξενου περιβάλλοντος, με μεγάλη ευρυχωρία και πολύ όμορφες λεπτομέρειες σε συνδυασμό με κορυφαία τεχνολογία.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται αμέσως στα στοιχεία που απαρτίζουν το ψηφιακό υπόβαθρο του αυτοκινήτου. Η μία ενιαία οθόνη του συστήματος OpenR συνδυάζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών με την κάθετη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων των 12 ιντσών.

Advertisement

Όλο αυτό το εξελιγμένο ψηφιακό περιβάλλον ενισχύεται από ένα εξελιγμένο Head Up Display των 9,3 ιντσών το οποίο προβάλλει πάνω στο παρμπρίζ τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός χωρίς να χρειάζεται να πάρει το βλέμμα του από τον δρόμο. Με την προσθήκη και του HUD η συνολική επιφάνεια οθονών του νέου Austral είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία του

Η εταιρία φρόντισε ώστε όλα τα επιμέρους στοιχεία να είναι τοποθετημένα στο σωστό σημείο ώστε να εξυπηρετούν άμεσα τον οδηγό. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης της φωτεινότητας ενώ έχουν περιοριστεί και οι αντανακλάσεις του ήλιου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει το παραδοσιακό αλεξήλιο πάνω από τον πίνακα οργάνων, δημιουργώντας μία πολύ μοντέρνα αίσθηση στην σχεδίαση του ταμπλό του νέου Austral.

Advertisement

Το φινίρισμα στην οθόνη του OpenR έχει κατασκευαστεί με τα ίδια πρότυπα με τα tablet και τα smartphone υψηλής τεχνολογίας. H οθόνη καλύπτεται από γυαλί Gorilla-Glass που είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις γρατσουνιές. Υπάρχουν επίσης πρόσθετες επικαλύψεις κατά των δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ η οθόνη έχει εξαιρετικά υψηλή φωτεινότητα (έως κρατήστε το είναι τόσο ευχάριστο να το αγγίζετε όσο και να το βλέπετε.(έως 900 cd/m2).

Ο πίνακας οργάνων έχει τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις ανάλογα με τις εκάστοτε επιθυμίες του οδηγού: Την Κλασική (στροφόμετρο, ταχύμετρο κ.λπ.), Νavigation (με τους χάρτες), Zen (πιο απλή με λίγες ενδείξεις) και Road (δείχνει τι επικρατεί στην διαδρομή και ποια εμπόδια υπάρχουν). Υπάρχουν επίσης πέντε μενού για διάφορες λειτουργίες του οχήματος και οκτώ φωτιστικές επιλογές.

Advertisement

Ανάμεσα στα δύο καθίσματα βρίσκεται μία εντυπωσιακής σχεδίασης κεντρική κονσόλα. Κομψή και μοντέρνα σε εμφάνιση, διαθέτει ένα πολύ πρακτικό υποβραχιόνιο ώστε ο οδηγός να ακουμπά το χέρι του και να κάνει πιο εύκολη την χρήση των πολυμέσων. Κάτω από την οθόνη βρίσκεται και μία θέση για επαγωγική φόρτιση κινητού τηλεφώνου και μαζί ένας πολύ πρακτικός χώρος για την τοποθέτηση μικροαντικειμένων. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν επίσης ποτηροθήκες καθώς και θύρες φόρτισης USB Type-C.

Μία ακόμα ευχάριστη δυνατότητα του νέου Austral είναι η εναλλαγή του εσωτερικού φωτισμού με την ονομασία Living Lights ο οποίος καλύπτει διάφορα σημεία του αμαξώματος μέσω λωρίδων LED. Ο φωτισμός αυτός μπορεί να εναλλάσσεται αυτόματα ή μπορεί να επιλεγεί μέσα από το σύστημα Multi-Sense με το οποίο εφοδιάζεται το σύστημα πολυμέσων του Renault Austral.

Πέρα από όλα αυτά, η Renault φρόντισε να επιλέξει μερικά από τα πιο ποιοτικά υλικά που υπάρχουν σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία για το σαλόνι του Austral και τα οποία δημιουργούν ένα περιβάλλον ποιότητας και θαλπωρής για τους επιβάτες.

Ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού και τις διαθέσιμες επιλογές, το εσωτερικό του Renault Austral διαθέτει επενδύσεις από πραγματικό ξύλο, δέρμα, Alcantara, ύφασμα, και άλλα, απαλά στην αφή υλικά, που συνδυάζονται άψογα με τις λακαρισμένες λεπτομέρειες σε αποχρώσεις Deep Glossy Black και Satin Chrome.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να συνδυαστούν με μία ακόμα καλή στιγμή του νέου Austral, τους κορυφαίους για την κατηγορία χώρους. Χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο και την εξαιρετική εκμετάλλευση του σαλονιού, το Austral μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση μία πενταμελή οικογένεια.

Είναι ενδεικτικό ότι ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών φθάνει τα 27,4 εκατοστά, μία τιμή που φέρνει το Austral στην κορυφή της κατηγορίας του.

Πέρα από την ευρυχωρία, το Austral είναι και ένα υπόδειγμα πρακτικότητας. Για παράδειγμα τα πίσω καθίσματα εκτός ότι μπορούν να αναδιπλωθούν ασύμμετρα, έχουν και την δυνατότητα να κινηθούν εμπρός-πίσω σε διαδρομή που φθάνει τα 16 εκατοστά. Παράλληλα υπάρχουν και δεκάδες χώροι για αποθήκευση μικρών αντικειμένων, η συνολική χωρητικότητα των οποίων φθάνει τα 35 λίτρα.

Ο χώρος των αποσκευών είναι τεράστιος και έχει εύκολη πρόσβαση χάρη στην ηλεκτρική υποβοήθηση της πίσω πόρτας η οποία μπορεί να ανοίξει χωρίς την χρήση των χεριών του οδηγού. Η χωρητικότητα φθάνει τα 500 λίτρα στις εκδόσεις Mild Hybrid, και εκτοξεύεται στα 1.525 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι οι επιβάτες έχουν ιδιαίτερα εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου χάρη στα τεράστια ανοίγματα των πλευρικών θυρών (67,5 εκατοστά εμπρός και 57,7 εκατοστά πίσω). Επίσης, σε κάποιες εκδόσεις, υπάρχει διαθέσιμη και η τεράστια οροφή η οποία επεκτείνεται σε όλο σχεδόν το μήκος του αυτοκινήτου δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ευχάριστο περιβάλλον για τους επιβάτες.

Θα πρέπει τέλος να προσθέσουμε και τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει η εταιρία για εξατομίκευση του σαλονιού με βάση το γούστο και το life-style του νέου ιδιοκτήτη. Ενώ υπάρχουν και δεκάδες επιλογές σε πολύ έξυπνα και χρήσιμα εξτρά στοιχεία εξοπλισμού, έτσι ώστε ο κάθε ένας να “χτίσει” το Austral του με βάση τις ανάγκες και τις ταξιδιωτικές του προτεραιότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Renault Austral 1.3 Mild Hybrid 160
Οι τιμές του νέου Renault Austral στην Ελλάδα
Όταν το νέο Renault Austral συνάντησε την κορυφή