Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος θα έλεγε όχι σε αυτή την BMW Shooting Brake;

Ελλάδα 23:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος θα έλεγε όχι σε αυτή την BMW Shooting Brake;

ΝΕΑ

Ποιος θα έλεγε όχι σε αυτή την BMW Shooting Brake;

ΝΕΑ

Η νέα γενιά της BMW Σειρά 1 δεν θα έχει κάποια δίθυρη έκδοση όμως αυτό δεν απέτρεψε δύο ρώσους σχεδιαστές να εμπνευστούν μια shooting brake εκδοχή που σίγουρα θα κάνει πολλούς να ονειρευτούν.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο διάστημα η BMW κάνει πολλά τολμηρά σχεδιαστικά βήματα τα οποία βέβαια δεν τυγχάνουν πάντα θετικής κριτικής από το κοινό της. Για παράδειγμα η σιλουέτα και οι γραμμές σε πολλά νέα μοντέλα της όπως για παράδειγμα η 8άρα ή ακόμα και η νέα i4 έχουν την ικανότητα να αιχμαλωτίζουν το μάτι όμως από την άλλη πλευρά η νέα τάση με τα υπερβολικά μεγάλα «νεφρά» της μάσκας δείχνει να χαλά τις ισορροπίες.

Αναμφίβολα όμως η BMW θα έπαιρνε πολλά θετικά μηνύματα εάν αποφάσιζε να εντάξει στη γκάμα της ένα μοντέλο σαν την ψηφιακή δημιουργία των Vladimir Panchenko και Vital Enes. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια shooting brake εκδοχή της Σειράς 1 με αρκετά ακονισμένες λεπτομέρειες οι οποίες και προσφέρουν ένα σαφώς πιο δυναμικό και επιθετικό στυλ.

Advertisement
Advertisement

Ίσως η καλύτερη γωνία του αυτοκινήτου να είναι από το πλάι καθώς αναδεικνύει το μακρύ καπό, το όμορφο τελείωμα της οροφής και τις μικρές γυάλινες επιφάνειες. Επιπλέον οι φουσκωμένοι θόλοι ειδικά του πίσω μέρους είναι κάτι που η BMW χρησιμοποιεί αρκετά στις πιο δυναμικές εκδόσεις της και πολύ περισσότερο στα μοντέλα Μ οπότε η ψηφιακή BMW Shooting Brake θα μπορούσε να είναι και κάποιο εξειδικευμένο μοντέλο του τμήματος Μ. Πάντως αν και με βάση την εικόνα θα λέγαμε πως το συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκεται αρκετά κοντά στις διαστάσεις της Σειράς 1 γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι περισσότεροι φίλοι της BMW θα ήθελαν να δουν μια τέτοια έκδοση βασισμένη στην πισωκίνητη πλατφόρμα της Σειράς 2 και όχι στην αντικειμενικά πολύ καλή αλλά μπροσθιοκίνητη Σειρά 1.