Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος ηθοποιός έπιασε 290 km/h με Bentley;

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος ηθοποιός έπιασε 290 km/h με Bentley;

ΝΕΑ

Ποιος ηθοποιός έπιασε 290 km/h με Bentley;

ΝΕΑ

Οι Αμερικάνοι έχουν τις αλυκές του Μπόνβιλ, στη Γιούτα, για να επιχειρούν ρεκόρ ταχύτητας. Οι Βρετανοί από την άλλη, έχουν τα Πεντάιν Σαντς. Πρόκειται για μία αμμώδη παραλία στην Ουαλία, μήκους 11 km. Εκεί γίνονταν αγώνες αυτοκινήτου στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά και απόπειρες κατάρριψης ρεκόρ ταχύτητας στη δεκαετία του ’20.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το ρεκόρ κατείχε από το 1927 ο Sir Malcolm Campbell, επιταχύνοντας με το Blue Bird (ένα αγωνιστικό της εποχής με κινητήρα 22,3 lt!) έως τα 280 km/h. Σχεδόν 90 χρόνια αργότερα, η Bentley ήρθε να σπάσει το ρεκόρ, με μία Continental GT Speed. Λίγο άδικο θα σχολιάσετε, καθώς η τεχνολογική απόσταση μετριέται σε… έτη φωτός.

Τέλος πάντων, ο διάσημος ηθοποιός Idris Elba, έφθασε τα 290 km/h, στο τιμόνι της GT Speed με τους 635 ίππους και επιτάχυνση 0-100 σε 4,2 sec. «Είμαι ενθουσιασμένος που έσπασa το ρεκόρ ταχύτητας στα Πεντάιν Σαντς και για το ότι ακολούθησα με επιτυχία τα βήματα του ένδοξου Sir Malcolm Campbell», δήλωσε ο 42χρονος Elba που έχει τιμηθεί με Χρυσή Σφαίρα το 2012 για την τηλεοπτική σειρά «Luther».

Advertisement
Advertisement