Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιό θα είναι το όνομα του νέου μικρού SUV της Skoda;

Ελλάδα 4:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιό θα είναι το όνομα του νέου μικρού SUV της Skoda;

ΝΕΑ

Ποιό θα είναι το όνομα του νέου μικρού SUV της Skoda;

ΝΕΑ

Το Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα κάνει την πρεμιέρα του το πρώτο μικρό SUV στην ιστορία της Skoda και πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από την Τσεχία, το όνομα του νέου μοντέλου αναμένεται να είναι «Kosmiq». ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα πάντα με αυτά τα δημοσιεύματα, η Skoda έχει κατοχυρώσει το όνομα «Kosmiq» για το νέο της SUV, ώστε να κρατήσει ονοματολογικά τη συνάφεια με τα Karoq και Kodiaq (όλα ξεκινούν από «K» και τελειώνουν σε «q»).

Στο παιχνίδι υπήρχε και το όνομα «Kamiq» όμως τελικά αυτό επιλέχθηκε για το νέο SUV της εταιρείας που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την αγορά της Κίνας.

Γυρνώντας στο νέο Skoda Kosmiq, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναρξη της παραγωγής του στα μέσα του επόμενου Ιουλίου. Το νέο μοντέλο, που θα έχει πολλά κοινά με τα SEAT Arona και VW T-Cross, θα βασιστεί στο πρωτότυπο Vision X που μας είχε δείξει στην περσινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Vision X new (3)

Τεχνικά, το Kosmiq θα χτιστεί πάνω στη νεότερη πλατφόρμα MQB-A0 του Ομίλου VW, έχοντας δικίνητες εκδόσεις αλλά όχι τετρακίνητες – όπως και τα «αδέρφια» του. Οι κινητήρες του αναμένεται να είναι δύο 1.000άρια TSI μοτέρ βενζίνης με 95 και 115 ίππους, καθώς και ο 1.5 TSI Evo των 150 ίππων. Διαθέσιμος θα είναι και ο 1600άρης TDI των 95 ίππων, ενώ δεν είναι απίθανο να υπάρξει και έκδοση με φυσικό αέριο.

Περισσότερα σε κάθε περίπτωση για το νέο μικρό SUV της Skoda αναμένουμε να έχουμε μέσα στο επόμενο διάστημα μέχρι και την επίσημη παρουσίασή του τον Μάρτιο στη Γενεύη.

Advertisement

Vision X new (2)