Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο συμβατικό το επόμενο Nissan Leaf

Ελλάδα 10:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιο συμβατικό το επόμενο Nissan Leaf

ΝΕΑ

Πιο συμβατικό το επόμενο Nissan Leaf

ΝΕΑ

Η επόμενη γενιά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Nissan βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης και θα λανσαριστεί τέλη 2016.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Ένα από τα μοντέλα που συντέλεσαν στη διάδοση της ηλεκτροκίνησης και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με πρακτικούς χώρους είναι το Leaf. Στην Nissan έχουν ήδη ξεκινήσει να δουλεύουν πάνω στη νέα γενιά η οποία θα έχει πιο συμβατική σχεδίαση σε σχέση με το τωρινό μοντέλο.

Ο λόγος είναι πως πλέον το κοινό γνωρίζει τα προτερήματα της ηλεκτροκίνησης και δεν είναι αναγκαία μία πιο εξεζητημένη επιλογή όσον αφορά το παρουσιαστικό του αυτοκινήτου. Οι άνθρωποι της Nissan πιστεύουν πως μία πιο προσγειωμένη σχεδίαση θα είναι αποδεκτή από την πλειονότητα του αγοραστικού κοινού και στην μάσκα του επόμενου Leaf θα κυριαρχεί η V μάσκα που συναντάμε και στο νέο Pulsar.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από το αισθητικό τομέα, το νέο Leaf θα έχει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία που θα φτάνει από τα 135 km του τωρινού μοντέλου μέχρι τα 300 km! Πρόκειται για μία εντυπωσιακή τιμή που, ωστόσο, θα απευθύνεται σε πλουσιότερες εκδόσεις. Ακόμη και έτσι, οι πληροφορίες μας λένε πως η βασική έκδοση του Leaf θα έχει τουλάχιστον 200 km αυτονομίας. Καθόλου άσχημα, εσείς τι λέτε;