Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο «πράσινο» το Mitsubishi Outlander PHEV

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιο «πράσινο» το Mitsubishi Outlander PHEV

ΝΕΑ

Πιο «πράσινο» το Mitsubishi Outlander PHEV

ΝΕΑ

Η υβριδική εκδοχή του Outlander ανανεώνεται αισθητικά και μαζί με μερικές βελτιώσεις προσφέρει ακόμη πιο «πράσινες» επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Γενικότερα στην Ευρώπη, το Mitsubishi Outlander PHEV είναι ένα από τα δημοφιλέστερα υβριδικά SUV. Στην Ελλάδα μπορεί να μην το γνωρίζουμε καν, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει από το φθινόπωρο, μιας και το υβριδικό Mitsubishi θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία, σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία. Τώρα, το facelift υβριδικό Outlander έχει αρκετά αισθητικά στοιχεία από το Concept-S με πι δυναμικό παρουσιαστικό. Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι διακριτικές και εντοπίζονται στα σημεία και σε στοιχεία εξοπλισμού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη ανανέωση μέσα σε περίπου ένα χρόνο(!).

2016 Mitsubishi Outlander PHEV facelift (1)

Advertisement
Advertisement

Το σημαντικότερο είναι πως έχουν γίνει μεγάλες βελτιώσεις στην ηχομόνωση (NVH) και στην καταστολή του θορύβου, ενώ γενικότερα έχει αναθεωρηθεί η ρύθμιση της ανάρτησης και η υποβοήθηση του τιμονιού. Το υβριδικό σύστημα και συγκεκριμένα ο κινητήρας έχει λιγότερες μηχανικές τριβές ώστε να βελτιωθεί η συνολική απόδοση κατά 8% και η ηλεκτρική αυτονομία να αυξηθεί κατά 0,6 km. Η βελτίωση μπορεί να ακούγεται μικρή, αλλά οι Ιάπωνες κάνουν λόγο για αισθητή διαφορά στον δρόμο. Εδώ να πούμε πως το ανανεωμένο Outlander PHEV θα λανσαριστεί στις 9 Ιουλίου στην Ιαπωνία (εξού και η δεξιοτίμονη φωτογραφία) και πριν το τέλος του έτους στις υπόλοιπες αγορές (προφανώς στην ελληνική αρχικά θα δούμε το προ-facelift μοντέλο).