Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο ποιοτικό θα γίνει το Ford EcoSport

Ελλάδα 5:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιο ποιοτικό θα γίνει το Ford EcoSport

ΝΕΑ

Πιο ποιοτικό θα γίνει το Ford EcoSport

ΝΕΑ

Ποσό 200 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η Ford στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, προκειμένου να υποδεχθεί το φθινόπωρο του 2017 τη γραμμή παραγωγής του EcoSport. Το μικρό SUV κυκλοφορεί εδώ και λίγα χρόνια στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται στα μέσα του τρέχοντος έτους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το τωρινό EcoSport κατασκευάζεται στην Τσενάι της Ινδίας και από εκεί εξάγεται για την ευρωπαϊκή αγορά. Η μεταφορά της γραμμής παραγωγής του στη Ρουμανία θα αναβαθμίσει την ποιότητά κατασκευής του και την εικόνα του εσωτερικού του. Στην Κραϊόβα κατασκευάζεται σήμερα το μικρό πολυμορφικό B-MAX και ο βραβευμένος τρικύλινδρος κινητήρας 1.0 EcoBoost.

Η γκάμα των κινητήρων του Ford EcoSport περιλαμβάνει ένα diesel και δύο βενζίνης, ενώ στις αρχές του 2016 θα προστεθεί ένας ακόμη. Ο πετρελαιοκινητήρας είναι ο 1.5 TDCi με 95 ίππους και μεικτή κατανάλωση 4,6 lt/100 km (115 g/km). Οι δύο βενζίνης είναι ο ατμοσφαιρικός 1.5 Ti-VCT απόδοσης 112 PS (6,3 lt/100 km – 149 g/km) και ο 1.0 EcoBoost με τα 125 PS (5,4 lt/100 km – 125 g/km).

Advertisement
Advertisement

Αργότερα θα λανσαριστεί ο τρικύλινδρος EcoBoost στην πιο ισχυρή έκδοση με τους 140 ίππους (την οποία γνωρίζουμε από το Fiesta Red & Black Editions). Θα εφοδιάζει αποκλειστικά τις εκδόσεις Titanium και S, με τη δεύτερη να έχει σπορ προσανατολισμό.