Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο κοντά στη νέα 8άρα της BMW

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιο κοντά στη νέα 8άρα της BMW

ΝΕΑ

Πιο κοντά στη νέα 8άρα της BMW

ΝΕΑ

Η BMW βάζει τις τελευταίες πινελιές στη νέα σειρά 8, με τα αυτοκίνητα δοκιμής να εντοπίζονται σχεδόν καθημερινά στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Η νέα Γερμανίδα καλλονή αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι. Το νέο δίθυρο Bimmer θέλει να προσφέρει το απόλυτο από άποψη πολυτέλειας και απόδοσης, στοχεύοντας σε μοντέλα όπως η Mercedes S-Class Coupe και Bentley Continental GT.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το τελικό μοντέλο παραγωγής έχει προταθεί όχι από ένα αλλά συνολικά από τρία πρωτότυπα, δηλαδή με τη μορφή του 8 Series Concept το 2017, του M8 Gran Coupe Concept όπως επίσης και του M8 GTE, αμφότερα τη χρονιά που διανύουμε. Η BMW θα προσφέρει αρχικά τη νέα σειρά 8 σε Coupe και Convertible εκδόσεις, με ένα τετράθυρο Gran Coupe να ακολουθεί σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή, όταν δηλαδή θα έχει καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός από το εντυπωσιακό λανσάρισμα της σειράς.

BMW-8-Series-2019-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Εικόνες του εξωτερικού και του εσωτερικού έχουν βγει στη δημοσιότητα, αποκαλύπτοντας τις δυναμικές γραμμές του αμαξώματος και το τεχνολογικά φορτωμένο ταμπλό που είναι μοναδικό για τη σειρά 8. Μέχρι στιγμής, η αυτοκινητοβιομηχανία από τη Βαυαρία έχει κυκλοφορήσει μόνο λίγες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την επίκαιρη M850i ​​xDrive Coupe. Το παράγωγο M Performance της σειράς 8 θα κάνει χρήση ενός “εντελώς αναβαθμισμένου” κινητήρα V8 4,4 λίτρων που θα αποδίδει ισχύ 530 ίππων και 750 Nm ροπής. Παρά το γεγονός ότι προσφέρει 70 επιπλέον ίππους και 100 Nm ροπής περισσότερο από το V8 της 650i, το νέο μοτέρ θα ζυγίζει το ίδιο.