Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο ήσυχη η Aston Martin Vantage

Ελλάδα 18:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιο ήσυχη η Aston Martin Vantage

ΝΕΑ

Πιο ήσυχη η Aston Martin Vantage

ΝΕΑ

Αν και χρησιμοποιεί κινητήρα της AMG η Vantage σύμφωνα με την Aston Martin είναι λιγότερο θορυβώδης από την AMG GTΤου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως και οι περισσότερες Aston Martin, η νέα Vantage κινητήρα με την υπογραφή της AMG. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για τον 4.0 V8 biturbo που υπάρχει και στην AMG GT με την διαφορά πως η Aston Martin ισχυρίζεται πως στο δικό της αυτοκίνητο δεν υπάρχει ο τόσο έντονος θόρυβος της εξάτμισης.

Σύμφωνα με τον Matt Becker, τεχνικό προϊστάμενο της εταιρίας, ο θόρυβος στα μοντέλα AMG είναι ιδιαίτερα βάρβαρος αφού κάθε αλλαγή σχέσης μοιάζει με πυροβολισμό. Στόχος της Aston Martin ήταν η θόρυβος της εξάτμισης να έχει ένταση και δυναμισμό αλλά να είναι πιο εκλεπτυσμένος.

Επιπλέον έχει αφαιρεθεί αυτό το πολύ μπάσο γουργούρισμα των AMG στις χαμηλές συχνότητες που κατά κάποιο τρόπο αποτελεί την υπογραφή της AMG στα μοντέλα της. Η Aston Martin έχει διαμορφώσει την εξάτμιση έτσι ώστε να παράγεται μια διαφορετική συχνότητα ήχου με κατάλληλες αλλαγές στα κλαπέτα αλλά και στο μήκος της εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο αν και η Vantage είναι πιο ήσυχη στην βασική ρύθμιση λειτουργίας δεν συμβαίνει το ίδιο και στις επιλογές Sport+ και Track όπου το φιλτράρισμα του ήχους είναι ελάχιστο.

01-aston-martin-vantage9876545678harpi640