Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το project που θ΄ αλλάξει τα δεδομένα στο Βοτανικό;

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το project που θ΄ αλλάξει τα δεδομένα στο Βοτανικό;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το project που θ΄ αλλάξει τα δεδομένα στο Βοτανικό;

ΝΕΑ

Η αναγέννηση της ιστορικής περιοχής της Αθήνας, έρχει και πάλι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.

Advertisement
Advertisement

Η αναβάθμιση του Βοτανικού, με αιχμή το παλιό εργοστάσιο της Softex, είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Dimand και ο ρεαλιστικός στόχος, των επόμενων ετών.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 σε εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το νέο εγχείρημα αφορά στο ακίνητο του παλιού εργοστασίου της Softex στο Βοτανικό.

«Μεγάλες εταιρείες κυριολεκτικά αγνοούν την περιοχή η οποία είναι μόλις 2,5 χιλιόμετρα από την Ομόνοια και 1400 μέτρα από το Γκάζι. Ο Βοτανικός, σημείωσε ο κ.Ανδριόπουλος, αποτέλεσε το βιομηχανικό κέντρο της πόλης και μεταπολεμικά με την αποβιομηχανοποίηση έμεινε μια “τρύπα” σχεδόν στο κέντρο της. Είμαστε η πρώτοι που αγοράσαμε 50 στρέμματα στην περιοχή για σκοπούς αξιοποίησης. Θεωρούμε ότι είναι μια ευκαιρία. Η περιοχή διαθέτει Μετρό, θα γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το εγχείρημα της Διπλής Ανάπλασης», τόνισε ο κ. ανδρεόπουλος.

Advertisement
Advertisement

Από τα συνολικά 150.000 τμ δόμησης που υπήρχαν, η Dimand θα προχωρήσει σε νέα δόμηση 50.000 τμ, αναπλάθοντας το υπόλοιπο ακίνητο σε κοινόχρηστους χώρους και πράσινο. Το ακίνητο προορίζεται να γίνει χώρος γραφείων και ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες διερευνητικές επαφές με εταιρείες.

Το project ονομάζεται IQ Athens και αποτελεί το νέο μεγάλο στοίχημα της Dimand, σε μια περιοχή που μπορεί σήμερα να μοιάζει εγκαταλελειμμένη και τριτοκοσμική, όμως παράλληλα προετοιμάζονται σημαντικές επενδύσεις για την μετατροπή της σε σύγχρονο αστικό κέντρο.

Στο Βοτανικό αναμένεται να δημιουργηθεί ο νέος μεγάλος τερματικός σταθμός των ΚΤΕΛ ο οποίος θα βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό Μετρό “Ελαιώνας” και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.