Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές σπορ μοντέλο του κόσμου;

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές σπορ μοντέλο του κόσμου;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές σπορ μοντέλο του κόσμου;

ΝΕΑ

Είναι ορισμένα σπορ μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης που κατέχουν περίοπτη θέση. Είναι και άλλα που είναι αειθαλή στο χρόνο και ξεχωρίζουν ακόμα.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτήν την περίπτωση, αναφερόμαστε στο διασημότερο μοντέλο της Ford, την Mustang. Το σπορ αυτοκίνητο με το χαρακτηριστικό πόνυ ήταν το best-seller στην κατηγορία του το 2023 στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς συνεχίζει την πορεία του ακάθεκτο.

Συγκεκριμένα, 59.000 μονάδες πουλήθηκαν μόνο πέρυσι, ενώ σχεδόν ένα εκατομμύριο έχουν δοθεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Όμως, η μεγαλύτερη επιτυχία της Ford Mustang είναι πως παραμένει για ακόμα μία χρονιά το best-seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως!

Ο General Manager της Ford, Jeff Marentic δηλώνει σχετικά: «Καθώς γιορτάζουμε την 60η επέτειο της Mustang, το πάθος και ο ενθουσιασμός μας εμμένουν και στην έβδομη γενιά της. Τώρα, το μοντέλο πωλείται σε πελάτες μας σε 85 διαφορετικές αγορές παγκοσμίως».

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα, η Ford ενημέρωσε πως θα δούμε ένα μοναδικό έμβλημα αυτές τις μέρες στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, το οποίο θα παραπέμπει απευθείας στην πρώτη Mustang και την παρουσίασή της το 1964 στην αντίστοιχη Έκθεση.

Υπενθυμίζουμε, ότι η έβδομη γενιά της Ford Mustang διατίθεται από το 2023 που λανσαρίστηκε στις αγορές σε πληθώρα εκδόσεων. Για την ακρίβεια, την έχουμε δει σε κουπέ και κάμπριο αμάξωμα, με V8 κινητήρα ή τετρακύλινδρο EcoBoost και με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Οι τιμές της από έκδοση σε έκδοση πληθαίνουν, με ακριβότερη φυσικά την Dark Horse Premium η οποία έχει και μεγαλύτερη ιπποδύναμη από τον την GT με 507 ίππους και 567 Nm ροπής.