Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το υβριδικό supercar με τα 1.700 άλογα;

Ελλάδα 17:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το υβριδικό supercar με τα 1.700 άλογα;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το υβριδικό supercar με τα 1.700 άλογα;

ΝΕΑ

Η PSC Motors ανακοίνωσε πως από το νέο έτος θα προχωρήσει στην παραγωγή ενός plug-in υβριδικού σπορ μοντέλου με την ονομασία SP-200 SIN με απόδοση στα 1.700 PS!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Μετά τον τίτλο, η επόμενη ερώτηση προφανώς και είναι «τι εστί PSC Motors»; Πρόκειται για μία ακόμη εταιρία -αυτή την φορά από το μακρινό Λας Βέγκας- που στοχεύει στην δόξα αντίστοιχων κατασκευαστών που προφανώς έχουν βρει την λύση να βγάζουν εύκολα χρήμα.
Βλέπετε, τα σπορ μοντέλα περιορισμένης παραγωγής αποφέρουν πιο γρήγορα και περισσότερο χρήμα. Και πολύ καλά κάνει ο Antonio Calva, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, αρκεί να έχει βρει το σωστό πελατολόγιο και φυσικά να υλοποιήσει το SP-200 SIN, για το οποίο θα έχουμε περισσότερα στοιχεία στις επόμενες μέρες.

Προς το παρόν έχει γίνει γνωστό πως το μήκος του αμαξώματος θα είναι περίπου στα 4,4 m με το απόβαρο στα 1.400 kg. Το σύστημα πρόωσης θα βασίζεται σε έναν ατμοσφαιρικό V8 των 9.000 cc που θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Η συνδυασμένη ισχύς θα φτάνει τα 1.700 άλογα(!) και αν τελικά ισχύσει αυτό τότε θα μιλάμε για ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής. Βέβαια, το «παραγωγής» είναι σχετικό καθώς το SP-200 SIN θα κατασκευαστεί σε μόλις 35 μονάδες με στόχο τα αντίστοιχα μοντέλα των McLaren, Koenigsegg, Ferrari κ.α. Εννοείται πως η τιμή θα κυμαίνεται σε ανάλογα επίπεδα, οπότε υπολογίστε στα περίπου 2-3 εκατομμυριάκια δολάρια.

Advertisement
Advertisement

PSC Motors SP-200 SIN 640