Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το “όπλο” του νέου TVR;

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το “όπλο” του νέου TVR;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το “όπλο” του νέου TVR;

ΝΕΑ

Μετά από μια μακρόσυρτη εξέλιξη, το νέο σπορ αυτοκίνητο της TVR ταιριάζει περισσότερο με το ντεμπούτο στο Goodwood, ενώ όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως θα προσφέρεται με κορυφαία αναλογία ισχύος-βάρους η οποία θα φέρει σε δύσκολη θέση τον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

To νέο TVR το σπορ αυτοκίνητο με την βαριά κληρονομιά θα ζυγίζει μόλις 1.200 kg και θα τροφοδοτείται από έναν βενζινοκινητήρα V8 5,0 λίτρων από την Cosworth. Αυτό ερμηνεύεται με 400 ίππους ανά τόνο, που σημαίνει ότι ο V8 θα αποδίδει περίπου 480 ίππους.

Στον σημερινό κόσμο των σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, το νούμερο κάτω των 500 ίππων μπορεί να μην ακούγεται αρκετό. Ωστόσο, το χαμηλό βάρος του TVR σημαίνει ότι ο λόγος ισχύος προς το βάρος θα κερδίσει εύκολα τους αντιπάλους όπως είναι οι Porsche 911 Turbo S, Aston Martin Vantage GT8, Maserati GranTurismo MC Stradale και Jaguar F-Type SVR.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο θα χρειάζεται για τα πρώτα 100 km/h από στάση λιγότερο από 4 sec και θα προσεγγίζει τη μέγιστη ταχύτητα των 321 km/h. Ο John Chasey από την TVR δήλωσε: “Έχουμε γίνει φιλόδοξοι και αυστηροί στην καθιέρωση κριτηρίων απόδοσης για το νέο μας αυτοκίνητο. Οι προθέσεις μας για τη σχέση δύναμη-βάρος, το μέγεθος, η πρακτικότητα και τα ποιοτικά πρότυπα καθορίστηκαν από την αρχή. Γνωρίζουμε ότι το νέο TVR θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και είμαι χαρούμενος που λέω ότι το αυτοκίνητο έχει υπερβεί όλες τις δικές μας απαιτήσεις», είπε.