Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο hypercar θα πιάνει 402 km/h;

Ελλάδα 4:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο hypercar θα πιάνει 402 km/h;

ΝΕΑ

Ποιο hypercar θα πιάνει 402 km/h;

ΝΕΑ

Όταν οι Red Bull Racing και Aston Martin αποκάλυπταν το εντυπωσιακό hypercar που δημιούργησαν από κοινού, την AM-RB 001, κάθε λάτρης της αυτοκίνησης ξεσηκώθηκε με τις προοπτικές του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/seitanf1)

Πως όχι άλλωστε όταν ο κορυφαίος σχεδιαστής της Formula 1, o Adrian Newey, βάζει το χεράκι του σε ένα όχημα δρόμου; Έστω κι αν αυτό μοιάζει περισσότερο με διαστημόπλοιο. Ξέραμε λοιπόν πως το hypercar που αποτελεί καρπό της πολυδιάστατης συνεργασίας των δύο πλευρών, θα παραχθεί σε 150 μονάδες. Πως 25 από αυτές θα έχουν άδεια μόνο για την πίστα. Πως θα κοστίζει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά και πως θα αρχίσει να παραδίδεται στους τυχερούς ιδιοκτήτες του από το 2018!

Όμως πλέον, έχουμε αριθμούς και σχετικά με τις επιδόσεις του – και εδώ είναι που αρχίζει το πάρτι. Ο επικεφαλής σχεδιαστής της βρετανικής μάρκας, Marek Reichman, μίλησε στο Motoring και όσα είπε, σίγουρα μας γέμισαν ανυπομονησία να δούμε την AM-RB 001 εν δράσει!

Advertisement
Advertisement

am-rb-001-b640

Κρατηθείτε! Ο Βρετανός έκανε λόγο για τελική ταχύτητα της τάξης των 402 km/h και για πλευρικές δυνάμεις της τάξης των 4.5g όταν το θηριώδες hypercar θα «επιτίθεται» σε στροφές. Υπεύθυνος για αυτό θα είναι ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας απόδοσης 100 ίππων, που θα συνεργάζεται με σύστημα ανάκτησης ενέργειας που θα συνεισφέρει επίσης στη συνολική ισχύ αλλά θα επιτρέπει και κίνηση (έστω και για περιορισμένο εύρος), με καθαρά ηλεκτρική ενέργεια.

Ο Reichman αποκάλυψε επίσης πως η τελική μορφή του συγκεκριμένου πρωτότυπου, θα διατηρήσει το 95% της όψης του οχήματος που έχουμε ήδη δει!

Advertisement

am-rb-001-c640