Live Κίνηση
Περισσότερα
VW Arteon

Με το πιο ευρύχωρο εσωτερικό το VW Arteon

Ελλάδα 19:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με το πιο ευρύχωρο εσωτερικό το VW Arteon

VW Arteon

Με το πιο ευρύχωρο εσωτερικό το VW Arteon

VW Arteon

Το νέο Arteon βασίζεται στην πλατφόρμα MQB. Όλα τα σύγχρονα MQB μοντέλα της μάρκας χαρακτηρίζονται από τους μεγαλύτερους του μέσου όρου εσωτερικούς χώρους, χάρη στους απομακρυσμένους μεταξύ τους άξονες.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά, ισχύουν και στο νέο Arteon. Ανάμεσα στους δύο άξονες του εκτείνεται ένα μεγάλο μεταξόνιο 2.837 mm, με το συνολικό μήκος του fastback μοντέλου να φτάνει τα 4.862 mm. Το Arteon έχει πλάτος 1.871 mm (2.127mm με καθρέπτες), ενώ το ύψος του είναι 1.427 mm. Το αυξημένο μέγεθος του μεταξονίου, παρέχει κορυφαία άνεση στο εσωτερικό. Έτσι, το νέο Arteon διαθέτει τον μεγαλύτερο στην κατηγορία ελεύθερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Η τιμή των 1.016 mm είναι η καλύτερη στην κατηγορία. Σε αυτόν τον τομέα το Arteon ανταγωνίζεται με τις λιμουζίνες της μεγάλης κατηγορίας «Ε», όπου το μήκος των αυτοκινήτων ξεπερνά τα 5 μέτρα. Χάρη στη μεγάλη σε μήκος οροφή, το διαθέσιμο ύψος στο πίσω μέρος (940 mm) είναι επίσης εντυπωσιακό. Το εσωτερικό πλάτος εμπρός είναι 1.500 mm ενώ στην πίσω σειρά καθισμάτων φτάνει τα 1.481 mm, παρέχοντας έτσι άφθονο χώρο για πέντε ενήλικες. Τέλος, παρά το αυξημένο μεταξόνιο, ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 563 και φτάνει έως τα 1.557 λίτρα, τιμές που καμία κλασική λιμουζίνα δε προσφέρει.

Advertisement
Advertisement

Η κατασκευαστική αρτιότητα και τα υλικά κορυφαίας επιλογής είναι ευδιάκριτα σε κάθε λεπτομέρεια του εσωτερικού διάκοσμου. Ο συνδυασμός του σπορτίφ χαρακτήρα με την κομψότητα, της αυξημένης μεταβλητότητας με την ευρυχωρία, δίνουν μία νέα ερμηνεία στον όρο “gran turismo” και στο εσωτερικό του νέου Arteon. Τα διαδραστικά και ψηφιακά στοιχεία ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό και δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα υψηλής τεχνολογίας και εκλεπτυσμένης σχεδίασης, όπως το “Active Info Display” (ψηφιακός πίνακας οργάνων) και τα τελευταίας γενιάς συστήματα πλοήγησης και ψυχαγωγίας με ενιαία γυάλινη επιφάνεια 9,2 ιντσών που υπακούν στις εντολές του χρήστη ανέπαφα, αναγνωρίζοντας ακόμα και χειρονομίες. Επιπλέον, οι ένθετες διακοσμητικές επενδύσεις στο ταμπλό και στις πόρτες διαθέτουν μια κρυφή φωτιστική ρίγα, με ρυθμιζόμενη ένταση (dimmer). Με τη βοήθεια αυτού του φωτιστικού εφέ ο χώρος αποκτά ένα ιδιαίτερα πολυτελές ύφος.

Η λωρίδα των αεραγωγών ως σχεδιαστική άποψη με κορυφαία λειτουργικότητα. Το κεντρικό στοιχείο σχεδιασμού του ταμπλό είναι ένα καινοτόμο σύστημα αερισμού – σχεδιασμένο και ως λειτουργικό στοιχείο. Η ενιαία οριζόντια διάταξη των αεραγωγών που διατρέχουν το ταμπλό σε όλο του το μήκος, μεταβαίνει ομοιογενώς στις επενδύσεις των μπροστινών θυρών, δημιουργώντας ένα ενιαίο σύνολο. Στην πράξη, οι ειδικά σχεδιασμένοι μεγάλοι αεραγωγοί προσφέρουν 50% μεγαλύτερη επιφάνεια ροής σε σχέση με τους κοινούς αεραγωγούς, εξασφαλίζοντας κορυφαία ψύξη / θέρμανση, αισθητή μείωση θορύβου, ενώ περιορίζουν τα ενοχλητικά ψυχρά ρεύματα που ευθύνονται για τους ερεθισμούς των ματιών και τις ψύξεις στο σώμα.

Advertisement