Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο αυτοκίνητο παραγωγής έχει κάμερες αντί για καθρέπτες; (video)

Ελλάδα 10:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο αυτοκίνητο παραγωγής έχει κάμερες αντί για καθρέπτες; (video)

ΝΕΑ

Ποιο αυτοκίνητο παραγωγής έχει κάμερες αντί για καθρέπτες; (video)

ΝΕΑ

Η τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και πλέον ετοιμαζόμαστε για να υποδεχτούμε σε λίγους μήνες στην ελληνική αγορά το πρώτο μοντέλο παραγωγής που έχει κάμερες στη θέση των πλαϊνών καθρεπτών! ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο αυτό δεν είναι άλλο από το νέο πολυτελές ηλεκτρικό SUV Audi E-Tron, το οποίο θα έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο προσφέροντας 408 ίππους ισχύος και πάνω από 400 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια φόρτιση.

Ωστόσο ένα ακόμη από τα πλέον εντυπωσιακά στοιχεία του νέου E-Tron θα είναι αδιαμφισβήτητα και οι δύο πλαϊνές κάμερες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί εκεί όπου «κανονικά» βρίσκονται οι εξωτερικοί καθρέπτες. Οι κάμερες αυτές προβάλουν οτιδήποτε συμβαίνει στα πλάγια του αυτοκινήτου σε δύο οθόνες αφής, που είναι τοποθετημένες στα εσωτερικά πλαϊνά των εμπρόσθιων θυρών του αυτοκινήτου.

Audi e-tron

Advertisement
Advertisement

Αγγίζοντας την οθόνη και χρησιμοποιώντας μόνο ένα δάχτυλο, ο οδηγός μπορεί να αλλάξει την πορεία της κάμερας, ενώ πατώντας ένα εικονίδιο, ρυθμίζει επίσης την πλευρική οθόνη του συνοδηγού. Παράλληλα, η Audi υπόσχεται ότι περιλαμβάνεται και δυνατότητα μεγέθυνσης της εικόνας, αλλά και ρυθμίσεις για προσαρμογή χρήσης σε αυτοκινητοδρόμους, στροφές και κατά τη στάθμευση.

The Audi e-tron prototype

Οι κάμερες αντί για τους παραδοσιακούς πλαϊνούς καθρέπτες του νέου Audi E-Tron θα προσφέρονται στον προαιρετικό του εξοπλισμό. Σύμφωνα με την εταιρεία, όταν είναι εξοπλισμένο με αυτές, το ηλεκτρικό SUV της βελτιώνει σημαντικά την αεροδυναμική του, με τον σχετικό αεροδυναμικό συντελεστή να μειώνεται σε κορυφαία επίπεδα για μοντέλο του είδους (Cd: 0,27).

Advertisement

Δείτε το βίντεο του newsauto από το Σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι:

Δείτε και το επίσημο βίνεο της Audi για τους καθρέπτες του E-Tron:

Advertisement