Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιες γενιές επιλέγουν SUV;

Ελλάδα 17:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιες γενιές επιλέγουν SUV;

ΝΕΑ

Ποιες γενιές επιλέγουν SUV;

ΝΕΑ

Οι Millennials, (γεννημένοι μεταξύ του 1980 και του 2000) ανήκουν σε μία γενιά με έντονη κοινωνική συνείδηση, πρόθυμοι να προωθήσουν και να μοιραστούν αγαθά και υπηρεσίες. Με την προσέγγιση απέναντι στην κατανάλωση, αλλάζουν το “σκεπτικό” των εταιρειών – απογειώνουν τα SUV.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πάνω από τους 4 στους 5 Millennials πιστεύουν ότι τα SUV έχουν γίνει πιο αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας. Έχοντας ξεπεράσει τα οικολογικά στερεότυπα, τα SUV βρίσκονται τώρα στις λίστες αγορών του 1 στους 4 Millennials για την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου.

Η Ford πρόκειται να λανσάρει ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό SUV, που προβλέπεται να προσφέρει αυτονομία 480 km – αρκετή για να καλύψει την απόσταση Λονδίνο – Παρίσι. Η εταιρεία λανσάρισε τρία νέα SUV πέρσι στην Ευρώπη, και το νέο μοντέλο μηδενικών ρύπων θα είναι ένα από τα πέντε που αναμένονται μέχρι το 2020.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις των Ford SUV στην Ευρώπη – με το συμπαγές EcoSport, το μεσαίο Kuga και το μεγάλο Edge – αυξήθηκαν κατά 31% το 2016 συγκριτικά με το 2015. Πέρσι σημειώθηκαν οι καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία του Kuga και του EcoSport.

Οι ταξινομήσεις οχημάτων SUV αυξήθηκαν κατά 21% σε όλη την Ευρώπη το 2016, συγκεντρώνοντας πάνω από το ένα τέταρτο του συνόλου των ταξινομήσεων καινούργιων αυτοκινήτων.

 

Advertisement