Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Piaggio: Νέα συνεργασία με την Foton Motor Group

Ελλάδα 8:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Piaggio: Νέα συνεργασία με την Foton Motor Group

ΝΕΑ

Piaggio: Νέα συνεργασία με την Foton Motor Group

ΝΕΑ

Μπορεί να το γνωρίζουμε κυρίως μέσα από τα δίτροχα και τα τρίτροχα μοντέλα που δημιουργεί, όμως το Piaggio Group δραστηριοποιείται και στα ελαφριά επαγγελματικά οχήματα. Τώρα ο όμιλος επενδύει περαιτέρω σε αυτό τον τομέα με νέα συνεργασία με το Foton Motor Group. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Piaggio, Roberto Colaninno, και ο Αντιπρόεδρος της Foton Motor Group και Πρόεδρος της Foton International, Chang Rui, προχώρησαν στην υπογραφή της τελικής σύμβασης για την ανάπτυξη και κατασκευή μιας νέας σειράς ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων τεσσάρων τροχών, όπως προβλεπόταν από την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των δύο ομίλων το 2017.

piaggio-Porter-640

Η συνεργασία προβλέπει την ανάπτυξη διαφορετικών τύπων οχημάτων σε μοντέλα mini pick-ups και mini van, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις επαγγελματικής μετακίνησης, κατάλληλα για διαδρομές εντός πόλης και εξοπλισμένα με οικολογικούς κινητήρες τελευταίας γενιάς και με κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό. Όλοι οι τύποι οχημάτων θα έχουν ικανότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου έως 1,5 τόνο.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα θα παρουσιαστούν σταδιακά στην αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια ξεκινώντας από το 2020, μέσω ενός δικτύου διανομής που θα προσανατολίζεται στη μέγιστη ικανοποίηση του πελάτη. Ο όμιλος Piaggio, κατά το 2017 κατάφερε να πουλήσει 176.800 επαγγελματικά οχήματα σε όλο τον κόσμο.

Το Foton Motor Group, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων στην Κίνα, με κύκλο εργασιών περίπου 51,7 δισ. γιεν (το 2017) και περίπου 40.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Ανάμεσα στις κοινοπραξίες που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται και εκείνη με την με την Daimler AG.