Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια θα είναι η επόμενη παραλλαγή του Opel Adam;

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια θα είναι η επόμενη παραλλαγή του Opel Adam;

ΝΕΑ

Ποια θα είναι η επόμενη παραλλαγή του Opel Adam;

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις του Adam ικανοποιούν τα στελέχη της Opel, που είδαν ότι υπήρχε χώρος στην ευρωπαϊκή αγορά για ένα ακόμη αυτοκίνητο πόλης με έμφαση στο στιλ, δίπλα στα Fiat 500 και MINI. Το λανσάρισμα του Adam Rocks θα φέρει κι άλλες πωλήσεις στη μικρή κατηγορία, καθώς με το… άγριο look του απευθύνεται περισσότερο στους άνδρες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στο ίδιο κοινό στοχεύει και η sport έκδοση του μοντέλου της Opel, το Adam S. Θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους μέσα στους πρώτους μήνες του 2015, όντας ουσιαστικά αντίπαλος του Abarth 500. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός 1.4 turbo της Opel, σε έκδοση όμως με 150 PS. Η μέγιστη ροπή φθάνει τα 22,4 kgm και περνά στους εμπρόσθιους τροχούς μέσω του νέου 6τάχυτου κιβωτίου. Το Adam S επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,5 sec και ξεπερνά σε τελική τα 200 km/h (κατανάλωση 6,4 lt/100 km σε μεικτό κύκλο).

Η Opel θα έχει λοιπόν το 2015 μία τριμελή οικογένεια του Adam, ικανή να καλύψει διαφορετικές ανάγκες: την καθημερινή μετακίνηση μέσα στην πόλη, την εκδρομή αλλά και τη sport οδήγηση με έναν πύραυλο-τσέπης. Τα στελέχη της θα επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους στο να «κλέψουν» μερίδιο από τους ανταγωνιστές τους, χωρίς το ένα Adam να επηρεάζει τις πωλήσεις του άλλου. Αν όλα συνεχιστούν βάσει σχεδίου, τότε μέσα στα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσει μία τετρακίνητη έκδοση του Adam Rocks αλλά και μοντέλο OPC, με κινητήρα 1.6 turbo και ισχύ κοντά στα 200 PS.

Advertisement
Advertisement