Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια μοντέλα καταργεί η VW στις ΗΠΑ

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια μοντέλα καταργεί η VW στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Ποια μοντέλα καταργεί η VW στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Οι καταναλωτές έχουν στραφεί στα SUV και Crossover μοντέλα με αποτέλεσμα να είναι ισχνή η ζήτηση άλλων εκδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen θα τερματίσει την παραγωγή των Golf Variant και Golf Alltrack στα τέλη του 2019, αφήνοντας τους αντιπροσώπους της στις ΗΠΑ χωρίς station wagon εκδόσεις για πρώτη φορά από το 1965.

Οι συγκεκριμένες εκδόσεις δεν προσελκύουν καταναλωτές στις ΗΠΑ καθώς το ενδιαφέρον τους έχει επικεντρωθεί στα SUV και Crossover μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

«Τα Crossovers σηκώνουν πλέον το μεγαλύτερο βάρος των οικογενειακών μετακινήσεων στις ΗΠΑ και έχουν αντικαταστήσει τα station wagon που όλοι θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία. Αλλά η VW σχεδιάζει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να βάλει στην αγορά των ΗΠΑ τρία νέα crossover εκ των οποίων το ένα τουλάχιστον θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της VW Αμερικής, ο Scott Keogh.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 η VW πούλησε μόλις  5.123 Variant και Alltrack στις ΗΠΑ, γεγονός που μεταφράζεται σε πτώση 36% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Από την άλλη μεριά τα SUV και Crossover μοντέλα αποτελούν το 50% των συνολικών πωλήσεων της VW στις ΗΠΑ.

Advertisement

Τα Golf Variant και Alltrack κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της VW στην Puebla στο Μεξικό, εκεί όπου κατασκευάζονταν και το  Beetle του οποίου η παραγωγή σταμάτησε πριν λίγες ημέρες.