Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι η ναυαρχίδα της Kia στη Νότια Κορέα;

Ελλάδα 5:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι η ναυαρχίδα της Kia στη Νότια Κορέα;

ΝΕΑ

Ποια είναι η ναυαρχίδα της Kia στη Νότια Κορέα;

ΝΕΑ

Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι το Kia Mohave γερνά. Επίσης γνωστό ως Borrego στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το παρελθόν, το μεσαίο SUV πατά σε μια παλαιότερη πλατφόρμα που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008.

Advertisement
Advertisement

Αλλά η Kia δεν επιτρέπει στην παλιά πλατφόρμα να παρεμποδίζει το Mohave. Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία του έδωσε μια πλήρη ανανέωση πέρυσι στην πατρίδα της μάλιστα, με έναν πλήρη ανασχεδιασμό που σχεδόν λειτουργεί ως μοντέλο δεύτερης γενιάς.

Αν νομίζετε ότι αυτό είναι αρκετό για την αυτοκινητοβιομηχανία κάνετε λάθος. Η Kia πρόσθεσε στο Mohave μια νέα εμβληματική έκδοση που ονομάζεται Gravity – λιγότερο από ένα χρόνο από τότε που το SUV υποβλήθηκε σε πλήρη ανανέωση. Το Mohave Gravity υιοθετεί μια τροποποιημένη μάσκα στη νέα ναυαρχίδα. Τα χρώμια “tangs” αφαιρούνται, δίνοντας στο Mohave Gravity μια πιο καθαρή εμφάνιση σε σχέση με τις κανονικές εκδόσεις. Επιπλέον, οι μεγάλες ζάντες των 20 ιντσών είναι βαμμένες σε μαύρο χρώμα αυτή τη φορά.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, η πλειονότητα των ενημερώσεων βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο. Το τιμόνι, τα πάνελ των θυρών και η κεντρική κονσόλα υιοθετούν επενδύσεις από Alcantara, ενώ προστίθεται νέος φωτισμός LED του περιβάλλοντος χώρου. Το Mohave Gravity εφοδιάστηκε επίσης με μια μεγαλύτερη οθόνη αφής 12,3 ιντσών από την οποία ρυθμίζεται το σύστημα ψυχαγωγίας. Είναι ενδιαφέρον επίσης πως το Mohave Gravity διατίθεται σε 5θέσιες, 6θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις στην Κορέα, με την 6θέσια να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων με τιμή σχεδόν 43.000 ευρώ. Δεν είναι ακόμα σίγουρο αν η Kia θα φέρει το Mohave ή Borrego πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν θεωρείται απίθανο αν λάβουμε υπόψη τη δημοτικότητα των SUV στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Το δίλημμα πάντως με το Kia Telluride παραμένει…