Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρεία κυριαρχεί στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας;

Ελλάδα 12:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια εταιρεία κυριαρχεί στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας;

ΝΕΑ

Ποια εταιρεία κυριαρχεί στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας;

ΝΕΑ

Η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού για τη διαχείριση της Αττικής Οδού, είναι και η κυρίαρχος του «παιχνιδιού».

Advertisement
Advertisement

Η Αττική Οδός παραχωρήθηκε, εν τέλει, στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ! Μετά από την αναμονή στο τελευταίο κρίσιμο 10ήμερο οι φάκελοι άνοιξαν και οι προσφορές κινήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Δύο εξ’ αυτών, κινήθηκαν πάνω από τα 3 δις ευρώ. Τελικά, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την «μυθική» προσφορά των 3,27 δισ. ευρώ κατάφερε να αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής και να έχει πια στα χέρια της, για τα επόμενα 25 χρόνια, την παραχώρηση του μεγαλύτερου αστικού αυτοκινητοδρόμου της χώρας, της Αττικής Οδού, συνολικού μήκους 70 χλμ.

Στο χαρτοφυλάκιό της. η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει τους αυτοκινητόδρομους της Ιόνιας Οδού (Αντίρριο-Ιωάννινα), της Νέας Οδού (Μεταμόρφωση-Σκάρφεια Φθιώτιδας), της Κεντρικής Οδού Ε65 (Πέταλο Μαλιακού και Λαμία-Τρίκαλα-Εγνατία), της Εγνατίας Οδού (Ηγουμενίτσα-Κήποι Έβρου), είναι μέλος της Ολυμπίας Οδού και τώρα της Αττικής Οδού.

Advertisement
Advertisement

Ενώ, παράλληλα, διεκδικεί τη διαχείριση και σε άλλα σημαντικά έργα της χώρας, που βρίσκονται εν εξελίξει ή ακόμα στο στάδιο της μελέτης, με προοπτική, δηλαδή να αυξήσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορίας της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ήταν η μόνη αυτόνομη εκ των 6 συνολικά διαγωνιστικών σχημάτων, αφού ο ελληνικός όμιλος υποδομών επέλεξε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του χωρίς να συμμετάσχει σε κοινοπραξία με κάποια άλλη εταιρεία ή διεθνές fund.

Πλέον η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συγκαταλέγεται στις υπερδυνάμεις της Ευρώπης, καθώς θα έχει υπό τον έλεγχο της 1600 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομων και έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετησίως.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mobility επιστρέφει στο Golden Hall!
Θεομηνία στη Θεσσαλία: Δείτε πως χτίζεται μία γέφυρα σε 3 ημέρες! (+video)
Αλλάζουν όλα με τις αποστάσεις στην Αττική