Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot και Citroen έκαναν δοκιμές κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot και Citroen έκαναν δοκιμές κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες

ΝΕΑ

Peugeot και Citroen έκαναν δοκιμές κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες

ΝΕΑ

Ο γαλλικός όμιλος PSA Peugeot Citroen προχώρησε σε μία σημαντική πρωτοβουλία, προκειμένου να αποδείξει ότι οι πετρελαιοκινητήρες της εμφανίζουν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση όχι μόνο στο εργαστήριο αλλά και σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Υπέβαλε τρία μοντέλα, ένα από Peugeot, Citroen και DS, σε δοκιμές στο δρόμο, σε συνεργασία με δύο μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις (τον Transport & Environment και τον France Nature Environment) και υπό την εποπτεία του οργανισμού πιστοποίησης Bureau Verita.

Το πρωτόκολλο δοκιμών περιελάμβανε 25,5 km σε αστικό περιβάλλον, 39,7 km σε περιαστικό και 31,1 km σε αυτοκινητόδρομο. Τα αυτοκίνητα έφεραν επιβάτες και αποσκευές, ενώ βρισκόταν σε λειτουργία ο κλιματισμός. Τα αυτοκίνητα εφοδιάζονταν με τον 1.6 BlueHDi απόδοσης 120 ίππων, με σύστημα start/stop και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Τα αποτελέσματα έδειξαν για το Peugeot 308 μέση κατανάλωση 5 lt/100 km, ενώ τα τεστ από πελάτες της μάρκας έδειξαν 5-5,1 lt/100 km. Το Citroen C4 Grand Picasso εμφάνισε μεικτή κατανάλωση 5,6 lt/100 km (5,5-5,7 lt/100 km από πελάτες της Citroen) και το DS 3 έκανε σε μεικτό κύκλο 4,9 lt/100 km (5,1 – 5,3 lt/100 km από πελάτες της μάρκας).

Η PSA Peugeot Citroen ζητά την εισαγωγή κοινής διαδικασίας δοκιμών ρύπων για όλο τον πλανήτη (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures – WLTP), η οποία είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από όσα ισχύουν σήμερα. Παράλληλα, πριν το προσεχές καλοκαίρι ο γαλλικός όμιλος θα ανακοινώσει πραγματικές καταναλώσεις για τριάντα μοντέλα από τις τρεις μάρκες (Peugeot, Citroen, DS).