Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot Citroen: Ούτε εμείς έχουμε παράνομο λογισμικό

Ελλάδα 22:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot Citroen: Ούτε εμείς έχουμε παράνομο λογισμικό

ΝΕΑ

Peugeot Citroen: Ούτε εμείς έχουμε παράνομο λογισμικό

ΝΕΑ

Μετά τη Renault και ο άλλος μεγάλος γαλλικός όμιλος έσπευσε να καθησυχάσει τους μετόχους και τους πελάτες του ότι ουδεμία συσκευή παράνομου λογισμικού έχει βρεθεί στα οχήματά του. Η PSA Peugeot Citroen αναφέρει πάντως ότι δεν έχει υποβληθεί σε έλεγχο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας, όπως συνέβη στην περίπτωση της Renault. Τα δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο επηρέασαν τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, με αυτή της Renault να υποχωρεί κατά 10,28% και της Peugeot κατά 5,05%.

Advertisement
Advertisement

ΤΩΝ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ/ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της PSA Peugeot Citroen:

Τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν από την τεχνική επιτροπή, της οποίας ηγείται η Υπουργός Περιβάλλοντος Ségolène Royal, μας κοινοποιήθηκαν. Τα αποτελέσματα αυτά πιστοποιούν την απουσία ανωμαλιών στα οχήματα της PSA Peugeot Citroen.

Advertisement
Advertisement

Σκοπός των ελέγχων, τους οποίους έκανε η υπηρεσία UTAC (η γαλλική αρχή ομολογκαρίσματος), ήταν να επαληθεύσει τη συμμόρφωση των οχημάτων όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων. Τα αποτελέσματα των ελέγχων επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των επιλογών της PSA Peugeot Citroen στον τομέα της τεχνολογίας περιορισμού των ρύπων.

Αυτά τα αρχικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν επίσης την αποτελεσματικότητα του συστήματος μετεπεξεργασίας καυσαερίων των BlueHDi, το οποίο περιλαμβάνει τεχνολογία επιλεκτικής κατάλυσης (SCR), η οποία βρίσκεται στο φίλτρο σωματιδίων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα οξείδια αζώτου (NOx) που εκπέμπονται από τους κινητήρες diesel.

Αυτή η τεχνολογία εφαρμόζεται σε όλα τα Euro 6 οχήματα του ομίλου από τα τέλη του 2013.

Advertisement

Η PSA Peugeot Citroen δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, Καταναλωτών και Καταπολέμησης της Απάτης (DGCCRF) του Υπουργείου Οικονομίας και Βιομηχανίας.