Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 508 Sport Engineered με 0-100 km/h σε 4,3’’

Ελλάδα 3:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 508 Sport Engineered με 0-100 km/h σε 4,3’’

ΝΕΑ

Peugeot 508 Sport Engineered με 0-100 km/h σε 4,3’’

ΝΕΑ

Στην έκθεση της Γενεύης η Peugeot θα αποκαλύψει την εκρηκτική έκδοση του 508 με την ονομασία Sport Engineered.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο που στοχεύει να δείξει το ρόλο της υβριδικής τεχνολογίας στο μέλλον των μοντέλων υψηλής απόδοσης της εταιρίας. Το μοντέλο είναι φυσικά μια δημιουργία της Peugeot Sport και βασίζεται στο 508 Hybrid έχοντας βέβαια δεχθεί την κατάλληλη φροντίδα σε ότι αφορά την απόδοση, την αεροδυναμική και τις επιδόσεις.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τον κινητήρα PureTech 200 σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων που στέλνει ισχύ στους εμπρός τροχούς. Την ίδια στιγμή ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας 200 ίππων τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς κάνοντας έτσι το 508 Sport Engineered τετρακίνητο. Σύμφωνα με την Peugeot το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 4,3’’ ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Επιπλέον η μπαταρία 11.8 kWh που διαθέτει του χαρίζει μια ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Η σημαντική αύξηση της ισχύς συνοδεύεται και από αντίστοιχη αναβάθμιση της ανάρτησης η οποία έχει χαμηλότερο ύψος από το κανονικό καθώς και φαρδύτερα μετατρόχια κατά 24 και 12 χιλιοστά εμπρός/πίσω αντίστοιχα ενώ κατάλληλες αλλαγές έχουν γίνει και στο σύστημα διεύθυνσης.

Το καυτό 508 διαθέτει επιπλέον διαφορετικό προφυλακτήρα με τρισδιάστατα εκτυπωμένα αεροδυναμικά βοηθήματα για την βελτίωση της ροής του αέρα και την μείωση των αντιστάσεων. Αντίστοιχα στο εσωτερικό το πιο δυναμικό ύφος τονίζεται από την χρήση δέρματος αλκαντάρα στις επενδύσεις.

Advertisement

Το 508 Sport Engineered θα φιλοξενείται στο περίπτερο της Peugeot στη Γενεύη όμως η εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει αν το καυτό πρωτότυπο θα φθάσει τελικά στην παραγωγή.

Advertisement