Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 308 R Hybrid με τετρακίνηση και 500 άλογα

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 308 R Hybrid με τετρακίνηση και 500 άλογα

ΝΕΑ

Peugeot 308 R Hybrid με τετρακίνηση και 500 άλογα

ΝΕΑ

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, η Peugeot θα παρουσιάσει μία πρωτότυπη εκδοχή του 308, η οποία είναι υβριδική, πανίσχυρη και σούπερ οικονομική σε κατανάλωση και ρύπους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ισχυρών concept εκδόσεων, όπως με το 308 R που είχαμε δει πριν από δύο χρόνια, η Peugeot θα παρουσιάσει μία ακόμη πρωτότυπη hardcore εκδοχή του δημοφιλούς hatchback. Πρόκειται για την 308 R Hybrid, η οποία αισθητικά διαθέτει αρκετά στοιχεία από το εντυπωσιακό Quartz, ενώ την σχεδίαση του αμαξώματος τονίζει η αντίθεση της γαλάζιας βαφής μπροστά, με την μαύρη ματ του πίσω τμήματος.

Advertisement
Advertisement

Η εμπρός όψη διαθέτει επιθετικό ύφος με «αγριεμένους» προφυλακτήρες, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και γενικότερα «race» μάσκα, ενώ και το πίσω μέρος διαθέτει ανάλογο ύφος με περσίδες εξαερισμού για τις μπαταρίες λιθίου. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας στον μπροστινό και ένας στον πίσω άξονα) που υποβοηθούν τον συμβατικό βενζίνης 1.6 THP (270 PS) με την μέγιστη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τα 500 PS και τα 74,4 kgm ροπής.

Ανάλογα με το πρόγραμμα κίνησης (υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά, τα Hot Lap, Track, Road και ZEV, η ισχύς περνά ακόμη και στους τέσσερις τροχούς για βέλτιστες επιδόσεις και πρόσφυση. Για παράδειγμα, στο ZEV η κίνηση περνά μόνο στον πίσω άξονα για καθαρή ηλεκτροκίνηση και μόνο αν ο οδηγός πατήσει περισσότερο το γκάζι θα εμπλακεί και ο μπροστινός ηλεκτροκινητήρας. Όσο για τις επιδόσεις του 308 R Hybrid, αυτές είναι αντάξιες ενός σούπερ σπορ μοντέλου καθώς το 0-100 πετυχαίνεται μόλις σε 4,0 sec, με την τελική να περιορίζεται στα 250 km/h. Όλα αυτά με μία απίστευτη εκπομπή CO2 στα 70 g/km!

Advertisement