Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πέθανε σε ηλικία 53 ετών ο σχεδιαστής του νέου Ford GT

Ελλάδα 12:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέθανε σε ηλικία 53 ετών ο σχεδιαστής του νέου Ford GT

ΝΕΑ

Πέθανε σε ηλικία 53 ετών ο σχεδιαστής του νέου Ford GT

ΝΕΑ

Την τελευταία του πνοή χτυπημένος από την επάρατη νόσο σε ηλικία μόνο 53 ετών άφησε ο Christopher Svensson, ένας από τους Υπευθύνους σχεδίασης της Ford και παράλληλα, ένας από τους λίγους που μετείχαν στη σχεδίαση του νέου Ford GT. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ο Svensson αποτελούσε πολύτιμο μέλος της Ford από το 1992 και κατά καιρούς υπήρξε μέλος διαφόρων τμημάτων σχεδίασης της μάρκας σε Αυστραλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Η.Π.Α.

Τα τελευταία χρόνια ο Svensson ήταν ο Υπεύθυνος σχεδίασης των SUV, pick-up και επαγγελματικών οχημάτων της Ford, ενώ παράλληλα αποτέλεσε μέλος της πολύ μικρής ομάδας που ήταν υπεύθυνη για τη σχεδίαση του νέου Ford GT. Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο ο Βρετανός απέκτησε και το δικό του GT, το οποίο προστέθηκε στη συλλογή του από ιστορικά και άλλα μοντέλα της Ford που κατείχε.

Ο Svensson το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τον καρκίνο και για αυτό το λόγο από την 1η Ιουλίου είχε αποσυρθεί από τα καθήκοντά του στη Ford.

Advertisement
Advertisement

«Ο Chris ήταν ένας πολύ ταλαντούχος σχεδιαστής, ένας εμπνευσμένος ηγέτης και φίλος πολλών», αναφέρει σε επίσημη δήλωσή της η Ford και συνεχίζει: «Προσέφερε πολλά στην εταιρεία κατά τη διάρκεια της 26ετούς καριέρας τους και θα μας λείψει πολύ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του».

Svensson