Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πέθανε ο Peter Fonda

Ελλάδα 13:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέθανε ο Peter Fonda

NEWSMOTO

Πέθανε ο Peter Fonda

NEWSMOTO

Ο θρυλικός ηθοποιός του Hollywood Peter Fonda πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου 17/8  σε ηλικία 79 ετών. Έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία Easy Rider (Ξένοιαστος καβαλάρης) .

Advertisement
Advertisement

 

Την αναγγελία του θανάτου έκανε μέλος της οικογένειας χωρίς να αναφέρει την αιτία. Ο ηθοποιός  νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες και πήρε εξιτήριο, χωρίς να διαγνωστεί με κάποια σοβαρή πάθηση. Φήμες έλεγαν πως είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον πνεύμονα. Λίγες ώρες αργότερα οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Ο θάνατός του οφειλόταν σε αναπνευστική ανεπάρκεια εξαιτίας του καρκίνου των πνευμόνων από τον οποίο έπασχε,.

Advertisement
Advertisement

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Πίτερ Φόντα απεβίωσε», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας Fonda. «Ενώ θρηνούμε την απώλεια αυτού του γλυκού και γοητευτικού  άνδρα, ευχόμαστε οι πάντες να τιμήσουν το αδάμαστο πνεύμα του και την αγάπη του για τη ζωή. Προς τιμή του Peter, σας παρακαλούμε υψώστε το ποτήρι σας σε μια πρόποση στην ελευθερία», προστίθεται στην ανακοίνωση της οικογένειας. Ο Peter Fonda, (αδερφός της Jane και γιος του Henry Fonda) δοξάστηκε για τον εμβληματικό ρόλο του στην αντισυμβατική ταινία του «Easy Rider» του 1969, της οποίας έγραψε το σενάριο αλλά και έκανε την παραγωγή. Μαζί του ήταν οι Dennis Hopper και Jack Nicholson.

Η 50η επέτειος από την προβολή της ταινίας ήταν στις 14 Ιουλίου και ο Peter Fonda θα εμφανιζόταν σε προγραμματισμένες συναυλίες και εκδηλώσεις, που είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο. Ο Fonda ήταν υποψήφιος για Όσκαρ στην ταινία αλλά δεν το πήρε κέρδισε την Χρυσή σφαίρα για το φιλμ «The Passion of Ayn Rand» το 2000.

Advertisement

 

Easy Rider Trivia

  • Ο Peter Fonda ήταν έμπειρος αναβάτης μοτοσικλέτας και το δίκυκλο που οδηγούσε στην ταινία, είχε πολλές μετατροπές. Αντίθετα ο Dennis Hopper δεν ήταν τόσο έμπειρος αναβάτης, για το λόγο αυτό το δίτροχό του είχε λιγότερες  μετατροπές.
Advertisement

 

  • Οι μοτοσυκλέτες για την ταινία, είναι φτιαγμένες πάνω σε πλαίσια Harley Davidson «hardtail»και κινητήρες panhead. Σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από δυο African American κατασκευαστές Chopper τους: Cliff Vaughs και Ben Hardy, ακολουθώντας τις ιδέες του Peter Fonda.

 

  • Το Jacket  Captain America σχεδιάστηκε από τον Peter Fonda και κατασκευάστηκε από δύο «γηραιές κυρίες» η οποίες μεταποιούσαν ρούχα κοντά στο σπίτι του Fonda στο Λος Άντζελες. Αργότερα πωλήθηκε σε φιλανθρωπικό πλειστηριασμό. Ο Fonda το φόρεσε για δύο εβδομάδες πριν το γύρισμα για να φαίνεται φθαρμένο και καταπονημένο.

 

  • Υπήρχαν δύο μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιήθηκαν για τον Captain America, στην ταινία. Την μία την έκλεψαν και την άλλη την έκαψαν για τις ανάγκες της ταινίας. Η μοτοσυκλέτα που κάηκε αναπαλαιώθηκε από τον Peter Fonda και πωλήθηκε στον John Parham (για 500.000 δολάρια) και μπορείτε την δείτε στο Εθνικό Μουσείο Μοτοσικλέτας στην Anamosa της Αϊόβα.
Advertisement

 

  • Το chopper του Captain America (Peter Fonda) ήταν τόσο δύσκολο να οδηγηθεί και ο Jack Nicholson (ο οποίος ήταν ο συνεπιβάτης) του φοβόταν. Μάλιστα επειδή έπιναν και κάπνιζαν μαριχουάνα διαρκώς (ο Fonda και ο Hopper) ο Nicholson φοβόταν περισσότερο. Σε κάποια σκηνή έσφιξε τόσο πολύ τα πόδια του πάνω στον Fonda, που του έσπασε ένα πλευρό.