Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes A-Class

Περισσότεροι κινητήρες για τη νέα Mercedes A-Class

Ελλάδα 23:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περισσότεροι κινητήρες για τη νέα Mercedes A-Class

Mercedes A-Class

Περισσότεροι κινητήρες για τη νέα Mercedes A-Class

Mercedes A-Class

Περισσότεροι κινητήρες θα προστεθούν στην γκάμα της νέας Mercedes A-Class στο μέλλον με το κοινό να έχει την δυνατότητα επιλογής ακόμη περισσότερων μοτέρ πετρελαίου, τα οποία θα είναι παράλληλα ισχυρότερα από αυτά που χρησιμοποιεί ήδη το μοντέλο της γερμανικής εταιρίας. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Οι φήμες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου αναφέρουν συγκεκριμένα πως η νέα Mercedes A-Class θα φέρει ισχυρότερους πετρελαιοκινητήρες που έχουν την κωδική ονομασία “OM 654”. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο το είδαμε για πρώτη φορά στην E220d το 2016. Πρόκειται για έναν δίλιτρο diesel, ο οποίος αναμένεται να είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις και θα κινεί τις A200d και A220d.

Η απόδοση σε αυτή τη νέα του έκδοση εκτιμάται πως θα βρίσκεται περίπου στους 140-150 ίππους, σύμφωνα με το γερμανικό blog Mercedes-Benz Passion. Η απόδοση αυτή είναι σημαντικά υψηλότερη δηλαδή σε σχέση με την A180d που χρησιμοποιεί μοτέρ 1,5 λίτρων, απόδοσης 114 ίππων. Για την A220d η ισχύς του συγκεκριμένου turbo diesel φημολογείται ότι θα αγγίζει τους 190 περίπου ίππους βάζοντας ουσιαστικά φτερά στο compact μοντέλο της Mercedes.

2018-mercedes-a-class-new-motor-640

Advertisement
Advertisement

Τον συγκεκριμένο κινητήρα τον έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα των Γερμανών καθώς κινεί την S-Class αλλά και τις νέες plug in υβριδικές εκδόσεις των C-Class και E-Class. Αν οι παραπάνω εικασίες γίνουν πραγματικότητα τότε οι εκδόσεις της νέας A-Class θα είναι ισχυρότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες της προηγούμενης γενιάς.

Σύμφωνα με το ίδιο blog, οι νέες εκδόσεις αναμένεται να είναι διαθέσιμες στο κοινό το ερχόμενο Φθινόπωρο.