Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περισσότερα Renault Clio από Τουρκία

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περισσότερα Renault Clio από Τουρκία

ΝΕΑ

Περισσότερα Renault Clio από Τουρκία

ΝΕΑ

Με στόχο την αύξηση της παραγωγής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, η Renault σύμφωνα με πληροφορίες, θα προωθήσει την αύξηση της παραγωγής του best seller της Clio, από τις εγκαταστάσεις της στην Τουρκία. Με μια τέτοια κίνηση, εκτιμάται πως θα τονωθούν οι πωλήσεις του μοντέλου στη γειτονική μας χώρα, ενώ παράλληλα θα μειωθεί και το κόστος παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

 

Μέχρι στιγμής, το Renault Clio παράγεται στα εργοστάσια της Γαλλικής εταιρείας στη Γαλλία, στη Σλοβενία και στην Τουρκία. Σύντομα, το 94% της παραγωγής του μοντέλου θα μεταφερθεί στα δύο εργοστάσια σε Σλοβενία και Τουρκία, με τις εγκαταστάσεις της Γαλλίας να χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων- όπως είναι το Zoe.

renault clio turkey boi 640

Advertisement

Εκτός αυτού, στη Γαλλία θα έχει αναπτυχθεί και η σχετική τεχνογνωσία για την επόμενη γενιά του μοντέλου που αναμένεται να έχει και υβριδική εκδοχή. Θυμίζουμε πως το περασμένο έτος οι πωλήσεις του Clio στην Ευρώπη έφτασαν τις 325.137 μονάδες, ενώ συνολικά, το μοντέλο από το 1990 έως και σήμερα το Γαλλικό μικρό είναι το δεύτερο best seller πίσω από το Volkswagen Golf, καθώς έχει σημειώσει πάνω από 15 εκατομμύρια πωλήσεις κα με τις 4 γενιές του.

renault clio turkey boi 530

Advertisement