Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πέρασαν τα τεστ ρύπων τα Peugeot 208 και 508

Ελλάδα 16:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέρασαν τα τεστ ρύπων τα Peugeot 208 και 508

ΝΕΑ

Πέρασαν τα τεστ ρύπων τα Peugeot 208 και 508

ΝΕΑ

Ο γαλλικός όμιλος PSA Peugeot Citroen εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα αρχικά αποτελέσματα από τους ελέγχους που διεξήγαγε η τεχνική επιτροπή του Υπουργείου Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας έδειξαν πως τα Peugeot 208 και 508 πληρούν τους κανονισμούς και είναι σε ευθυγράμμιση με τα ομολογκαρισμένα δεδομένα. Θυμίζουμε ότι οι γαλλικές αρχές πραγματοποιούν ελέγχους εκπομπής ρύπων σε 100 μοντέλα που κυκλοφορούν στη χώρα, τα οποία είναι αντίστοιχα του μεριδίου που έχει κάθε μάρκα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

«Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του αποκλειστικού συστήματος μετεπεξεργασίας καυσαερίων των BlueHDi, το οποίο περιλαμβάνει τεχνολογία επιλεκτικής κατάλυσης (SCR), η ευρισκόμενη στο φίλτρο σωματιδίων, ώστε να περιοριστούν έως 90% τα οξείδια αζώτου (NOx) που εκπέμπονται από τους κινητήρες diesel. Με αυτόν τον τρόπο τα επίπεδα NOx πλησιάζουν τα επίπεδα των βενζινοκινητήρων. Παράλληλα οι πετρελαιοκινητήρες διατηρούν το πλεονέκτημα των χαμηλότερων εκπομπών CO2 κατά 15% και της μειωμένης κατανάλωσης κατά 20%», αναφέρει η ανακοίνωση της PSA Peugeot Citroen.

Η PSA Peugeot Citroen αυτή την περίοδο εξελίσσει τη δεύτερη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων και μία νέα γκάμα plug-in υβριδικών με βενζινοκινητήρα, με έτος λανσαρίσματος το 2019.

Advertisement
Advertisement