Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Πεντάστερο το κινέζικο Qoros 3!

Ελλάδα 4:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Πεντάστερο το κινέζικο Qoros 3!

ΝΕΑ

Video: Πεντάστερο το κινέζικο Qoros 3!

ΝΕΑ

Τελικά οι ισχυρισμοί των στελεχών της Qoros ότι το πρώτο τους αυτοκίνητο παραγωγής, το 3 Sedan, θα εξασφαλίσει πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης είχαν βάση. Όπως ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP, το μικρομεσαίο οικογενειακό βραβεύτηκε με 5 αστέρια. Η Qoros γίνεται έτσι η πρώτη διεθνής μάρκα με έδρα την Κίνα που έχει στη γκάμα της μοντέλο με την ανώτατη διάκριση.

Advertisement
Advertisement

Το Qoros 3 Sedan συμπεριφέρθηκε εξαιρετικά στις δοκιμές πρόσκρουσης, αποσπώντας ποσοστό 95% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 87% σε αυτή των παιδιών, 77% στην προστασία πεζών, ενώ 81% ήταν το… σκορ για τα συστήματα ασφαλείας. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει ESP, υπενθύμιση χρήσης ζώνης τόσο στα εμπρός όσο και στα πίσω καθίσματα, σύστημα περιορισμού ταχύτητας.

Ούτε όμως η τιμή πώλησης του Qoros 3 Sedan είναι συνηθισμένη για ένα κινέζικο αυτοκίνητο, καθώς ορίστηκε για τη Σλοβακία (όπου θα διατίθεται αρχικά) στα 20.960 ευρώ. Η Qoros ανακοίνωσε πάντως ότι θα υποχωρήσει αρκετά κάτω από τα 20.000 ευρώ όταν θα λανσαριστεί πλήρως στην Ευρώπη. Το sedan των 4,6 m εξοπλίζεται με 1.6 turbo βενζίνης, ισχύος 156 PS, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο (προαιρετικά και διπλού συμπλέκτη με ίδιο αριθμό σχέσεων) και πληροί τις προδιαγραφές Euro 5.

Πέντε αστέρια απέσπασε στις δοκιμές του Euro NCAP και το πολυμορφικό Carens της Kia (94% στην προστασία ενηλίκων, 76% για τα παιδιά, 64% για τους πεζούς, 81% για τα συστήματα ασφαλείας).

Advertisement
Advertisement