Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάτησε… Ευρώπη το Honda υδρογόνου

Ελλάδα 14:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάτησε… Ευρώπη το Honda υδρογόνου

ΝΕΑ

Πάτησε… Ευρώπη το Honda υδρογόνου

ΝΕΑ

Στο Λονδίνο και την Κοπεγχάγη θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα Clarity Fuel Cell που έφθασαν με πλοίο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πρόκειται για το αυτοκίνητο υδρογόνου της Honda, το οποίο αποτελεί τον αντίπαλο του Toyota Mirai. Η άφιξη του Clarity στην Ευρώπη γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕ με τίτλο HyFIVE (Hydrogen for Innovative Vehicles), το οποίο έχει ως στόχο να ενημερώσει το κοινό για τα οφέλη από την τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το Clarity Fuel Cell εφοδιάζεται με κυψέλες καυσίμου, όπου η ανάμιξη του υδρογόνου με το οξυγόνο προκαλεί ηλεκτρισμό που φορτίζει τις μπαταρίες. Η ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ ανέρχεται σε 177 ίππους, ενώ η αυτονομία του μήκους 4,86 m. sedan φθάνει – σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ – σε αυτονομία τα 589 km. Η ιαπωνική μάρκα σκοπεύει έως το 2030 τα 2/3 των πωλήσεων της να αφορούν οχήματα με ηλεκτρική τεχνολογία.

Στο πρόγραμμα HyFIVE συμμετέχουν πέντε μάρκες (BMW, Mercedes, Honda, Hyundai, Toyota) και αφορά την κυκλοφορία 185 αυτοκινήτων με υδρογόνου σε Αυστρία, Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Μ. Βρετανία.

Advertisement
Advertisement

Honda-Clarity-Arrives-in-Europe-2