Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάσχα με σύμμαχο την Ολυμπία Οδό

Ελλάδα 20:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάσχα με σύμμαχο την Ολυμπία Οδό

ΝΕΑ

Πάσχα με σύμμαχο την Ολυμπία Οδό

ΝΕΑ

Αυτό το Πάσχα θα νιώσουμε ασφαλείς και ξέγνοιαστοι ταξιδεύοντας στην Ολυμπία Οδό.

Advertisement
Advertisement

Ένα έργο που για πολλά χρόνια βρισκόταν στο επίκεντρο των συζητήσεων και αποτελούσε την αχίλλειο πτέρνα του οδικού δικτύου της χώρας έχει πλέον ολοκληρωθεί και παραδοθεί στους οδηγούς. Η Ολυμπία Οδός που καλύπτει το περίφημο κομμάτι από Ελευσίνα μέχρι και Πάτρα κατάφερε όχι μόνο να προσφέρει έναν σύγχρονο και ασφαλές αυτοκινητόδρομο στο κοινό, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τις καινοτόμες υπηρεσίες που εφαρμόζει για την εξυπηρέτηση των χρηστών.

Η φετινή έξοδος του Πάσχα για όσους κινηθούν στην Πελοπόννησο θα είναι πιο ασφαλής, πιο άνετη και πιο… online από ποτέ. Η Ολυμπία Οδός, θέλοντας να αποδείξει ότι κινείται σε ευρωπαϊκά πρότυπα, έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή για smartphone η οποία ανεβάζει την εμπειρία χρήσης του αυτοκινητόδρομου σε άλλο επίπεδο.

Πάντα online

Advertisement
Advertisement

Οι ταξιδιώτες μέσω του Olympia Odos Mobile App μπορούν να προγραμματίσουν με μεγαλύτερη άνεση και ακρίβεια το ταξίδι τους προς τον αγαπημένο τους προορισμό με τη βοήθεια έξυπνων υπηρεσιών που αναλαμβάνουν τον υπολογισμό των διοδίων. Παράλληλα, η εφαρμογή επιλέγει τη βέλτιστη διαδρομή, την ενημέρωση σχετικά με την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο και τον εντοπισμό σημείων ενδιαφέροντος.

Όταν έρθει η ώρα της στάσης για ξεκούραση, η εφαρμογή δείχνει με ακρίβεια μέσω του χάρτη τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, τους Χώρους Στάθμευσης και Υγιεινής και τις εξόδους από τον αυτοκινητόδρομο. Επιπλέον, το Olympia Odos App είναι και ένας ταξιδιωτικός οδηγός της Βόρειας Πελοποννήσου με δεκάδες επιλεγμένα αξιοθέατα για να εμπλουτίσει τη διαδρομή του.

Advertisement

Διόδια με το… μέτρο

Ακόμα ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό σύστημα που εφάρμοσε η Ολυμπία Οδός από το 2020 είναι το Υβριδικό Σύστημα Χιλιομετρικής Χρέωσης. Ένα ζήτημα το οποίο απασχολούσε χρόνια τους χρήστες των αυτοκινητοδρόμων βρήκε λύση χάρη στην τεχνολογική προσέγγιση και φιλοσοφία της Ολυμπίας Οδού. Το Hybrid υποστηρίζεται από ένα σύγχρονο σύστημα υπολογισμού διοδίων σε πραγματικό χρόνο και λειτουργεί μέσω του ειδικού πομποδέκτη της Olympia Pass. Περνώντας από τις 26 ηλεκτρονικές πύλες του αυτοκινητοδρόμου το σύστημα υπολογίζει τα χιλιόμετρα που διανύσατε και επιστρέφει αυτόματα τη διαφορά στον λογαριασμό του συνδρομητή Olympia Pass.

Advertisement

Και μια που αναφερθήκαμε στον πομποδέκτη Olympia Pass, η Ολυμπία Οδός έχει φροντίσει να κάνει πολύ εύκολη την απόκτηση και χρήση του μέσω της εφαρμογής Olympia Odos App. Ο κάτοχος Olympia Pass μπορεί πλέον από το smartphone να φορτίσει τον πομποδέκτη, να αιτηθεί καινούριο, να δηλώσει απώλεια και φυσικά να παρακολουθήσει το λογαρισμό του απλά, γρήγορα και με ασφάλεια.

Ξεχάστε τις ουρές στα διόδια

Advertisement

Αν πάλι δεν έχετε προλάβει να αποκτήσετε το Olympia Pass πριν ξεκινήσετε την μετακίνηση του Πάσχα, ο Ολυμπία Οδός έχει φροντίσει να κάνει τις διελεύσεις σας εύκολες και γρήγορες. Με την εγκατάσταση 92 POS σε όλες τις λωρίδες Αυτόματων Μηχανημάτων Πληρωμής ο χρήστης της Ολυμπίας Οδού μπορεί ανέπαφα χρησιμοποιώντας την κάρτα ή το smartphone του να πληρώσει κερδίζοντας χρόνο, αποφεύγοντας τις μεγάλες ουρές.

Οι 210 εργαζόμενοι διαχείρισης κυκλοφορίας, ο τετραψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης 1025, οι πινακίδες ηλεκτρονικών μηνυμάτων, τα τηλέφωνα SOS, τα δύο σύγχρονα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας με 24ωρη λειτουργία και φυσικά όλα τα καινοτόμα τεχνολογικά συστήματα της Ολυμπίας Οδού εγγυώνται την ασφαλή, άνετη και ξεκούραστη μετακίνησή σας και αυτό το Πάσχα. Αυτά που έπρεπε να είναι αυτονόητο στις σύγχρονες μετακινήσεις μας, δηλαδή ελευθερία, ασφάλεια, ταχύτητα, ψυχαγωγία, η Ολυμπία Οδός τα κάνει πραγματικότητα προσφέροντας τον πιο σύγχρονο και συνδεδεμένο αυτοκινητόδρομο που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Βίντεο του συστήματος διοδίων Hybrid.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ολυμπία Οδός: «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» στα Mobility Awards 2021
Ολυμπία Οδός: Εργασίες για το αναλογικό σύστημα χρέωσης διοδίων!
Ολυμπία Οδός: Ανάπτυξη και πιστοποίηση Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου