Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παροχή ενέργειας μέσω του Mitsubishi Outlander PHEV

Ελλάδα 19:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παροχή ενέργειας μέσω του Mitsubishi Outlander PHEV

ΝΕΑ

Παροχή ενέργειας μέσω του Mitsubishi Outlander PHEV

ΝΕΑ

Η προσπάθεια των κατασκευαστώ ν αυτοκινήτων να επαναχρησιμοποιήσουν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών τους μοντέλων εντείνεται με ταχείς ρυθμούς, καθώς επιθυμούν να αλλάξουν τον τρόπο διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της Mitsubishi με το Outlander PHEV.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτοι που ανακοίνωσαν τα μελλοντικά πλάνα τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα ήταν οι άνθρωποι της Renault. Βάση των σχεδίων, σκέφτονται να δημιουργήσουν ένα «έξυπνο» ηλεκτρικό οικοσύστημα στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μαδέρας, στο οποίο οι μπαταρίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποθήκη ενέργειας. Κατόπιν ακολούθησε η Nissan, που ανακοίνωσε ότι οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες από το ηλεκτροκίνητο Leaf θα αρχίσουν να δοκιμάζονται ως τροφοδοτικό για τα φανάρια των δρόμων της ιαπωνικής πόλης Namie. Οι μπαταρίες θα τροφοδοτούνται μέσω ηλιακών συλλεκτών.

mitsubishi-outlander-phev-to-power-engie-office-building-124682_1-chariatis-530

Τώρα, ο τρίτος κατασκευαστής  της γαλλο-ιαπωνικής συμμαχίας, Mitsubishi, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τη Hitachi και την εταιρεία παροχής ενέργειας Engie για ένα έργο που θα οδηγούσε στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων ως αποθήκευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γραφείων. Η πρώτη δοκιμή θα διεξαχθεί στο κτίριο γραφείων της Engie στο Zaandam της Ολλανδίας, στο οποίοι η Hitachi ανέπτυξε τον διπλής κατεύθυνσης φορτιστή V2X, που αποτελεί την πρώτη συσκευή που είναι ικανή να στέλνει ενέργεια πίσω στο δίκτυο.

Advertisement

mitsubishi-outlander-phev-to-power-engie-office-building_1-chariatis-640

Ο φορτιστής συνδέεται με την κεντρική παροχή ενέργειας του κτιρίου. Το κτίριο είναι εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες και όταν παράγεται περισσότερη ισχύς, η πλεονάζουσα ενέργεια αποθηκεύεται στη μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Όταν συμβαίνει το αντίθετο και το κτίριο χρειάζεται περισσότερη ισχύ, οι μπαταρίες του αυτοκινήτου δρουν ως παροχή έκτακτης ανάγκης. Για τη δοκιμή, οι τρεις εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν το Mitsubishi Outlander PHEV, ένα μοντέλο που εξοπλίζεται με το σύστημα V2H Power Supply. Χάρη σε αυτό, το ιαπωνικό SUV μπορεί προς το παρόν να τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό ένα σπίτι μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία.

Advertisement