Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Παρίσι βάζει τέλος σε βενζίνη και diesel

Ελλάδα 3:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Παρίσι βάζει τέλος σε βενζίνη και diesel

ΝΕΑ

Το Παρίσι βάζει τέλος σε βενζίνη και diesel

ΝΕΑ

Πριν από λίγους μήνες σας είχαμε ενημερώσει για το σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης να σταματήσει την πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων στη χώρα μέχρι το 2040 και σήμερα, νέες πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν ότι μέχρι το 2030 η απαγόρευση αυτή θα ισχύσει πρώτα στο Παρίσι. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Την  αποκάλυψη αυτή έκανε ο Υπεύθυνος για την πολιτική γύρω από τις μεταφορές του γραφείου της Δημάρχου του Παρισιού, κ. Christophe Najdovski, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ένας από τους κυριότερους λόγους για το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι τα αυτοκίνητα και οι μεταφορές, οπότε μέχρι το 2030 σχεδιάζουμε την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην πόλη».

Η απαγόρευση αυτή όπως είναι κατανοητό δεν θα επηρεάσει τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, τα οποία πλέον μπαίνουν στο προσκήνιο αφού θα είναι και τα μοναδικά που θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στο Παρίσι.

Θα πρέπει να σημειωθεί μάλιστα ότι εν όψει και των Ολυμπιακών του 2024 που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι, οι ιθύνοντες της γαλλικής πρωτεύουσας είχαν ήδη μιλήσει για την πρόθεσή τους να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των diesel αυτοκινήτων μέχρι τη χρονιά των Αγώνων, όμως φαίνεται ότι τελικά από την απαγόρευση αυτή δεν θα γλιτώσουν ούτε τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement