Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παραιτήθηκε το «αφεντικό» της Renault

Ελλάδα 15:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παραιτήθηκε το «αφεντικό» της Renault

ΝΕΑ

Παραιτήθηκε το «αφεντικό» της Renault

ΝΕΑ

Ο Carlos Ghosh, ο οποίος παραμένει σε κράτηση στην Ιαπωνία, παραιτήθηκε και από Πρόεδρος της Renault, όπως μεταδίδουν μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα του εξωτερικού.

Advertisement
Advertisement

Την είδηση για την παραίτηση του Ghosn έδωσε στο Bloomberg o Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, νωρίτερα από την προγραμματισμένη συνεδρίαση σήμερα Πέμπτη του Διοικητικού Συμβουλίου της Renault που θα συσκεφθεί για αυτό το θέμα.

Ο Ghosn, παρότι παραμένει από τον προσεχή Νοέμβριο υπό κράτηση στην Ιαπωνία μετά τις κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες στη Nissan, χάνοντας παράλληλα τη θέση του «αφεντικού» της ιαπωνικής μάρκας, είχε διατηρήσει τη θέση του Προέδρου στη Renault μέχρι και τις ημέρες μας.

Πλέον όμως, ήρθε η στιγμή ο 64χρονος Ghosn να παραιτηθεί και από τη θέση του top manager στη Renault, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι θα αντικατασταθεί από 2 top γαλλικά στελέχη.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώτος εξ αυτών αναμένεται να είναι ο Jean-Dominique Senard, αφεντικό της Michelin, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ ο δεύτερος θα είναι ο Thierry Bolloré, τωρινός Αντιπρόεδρος της Renault, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ο Bolloré είναι και αυτός που βρίσκεται στα ηνία της Renault από τον Νοέμβριο που ο Ghosn είναι σε κράτηση στην Ιαπωνία.