Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Panda 4×4 Antartica πάει Σότσι!

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Panda 4×4 Antartica πάει Σότσι!

ΝΕΑ

Το Panda 4×4 Antartica πάει Σότσι!

ΝΕΑ

Με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2014, η Fiat πραγματοποιεί ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό με πρωταγωνιστή το Panda 4×4 Antartica!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πρόκειται για ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Panda, που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 30 χρόνων του πρώτου τετρακίνητου αυτοκινήτου πόλης. Κι αυτό το μοντέλο, καλείται να ταξιδέψει από το Mirafiori Motor Village του Τορίνο, στην Casa Italia στη ρωσική πόλη του Σότσι που φιλοξενεί τους αγώνες!

Με οδηγούς ορισμένους από τους αθλητές του Fiat Freestyle Team και τη δημοσιογράφο Gersin Livia Paya, ένα Panda 4×4 Antartica χρησιμοποιεί τον βενζινοκινητήρα 0.9 TwinAir Turbo των 85 ίππων κι έχει δίχρωμο αμάξωμα με λεπτομέρειες σε πορτοκαλί, θα κάνει αυτό το εντυπωσιακό ταξίδι.

Advertisement
Advertisement

H Gersin θα αφηγείται on line την ιστορία του ταξιδιού σε πραγματικό χρόνο, με εικόνες και βίντεο που μοιράζεται μέσω των social media. Στη διάρκεια της διαδρομής προς το Σότσι, η ομάδα θα κάνει στάσεις σε 16 διαφορετικές ευρωπαϊκές τοποθεσίες – μερικές από τις οποίες είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό – με στόχο να γνωρίσει τις πιο ιδιαίτερες πλευρές της τοπικής κουλτούρας. Μια ομάδα από εξαιρετικούς φωτογράφους και εικονολήπτες θα απαθανατίσει επίσης τις περιπέτειες του γκρουπ σε μερικά χαρακτηριστικά σημεία, όπως το κάστρο του Δράκουλα στην Τρανσυλβανία και τις Σκάλες Ποτέμκιν στην Ουκρανία, ή σε θεαματικές γεωγραφικές τοποθεσίες, όπως το Mont Blanc και η λίμνη της Γενεύης.

Το Panda 4×4 Antartica διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα του μοντέλου 4×4, το οποίο κατέκτησε τον τιμητικό τίτλο  «SUV of the Year 2012» από το βρετανικό περιοδικό Top Gear. Υιοθετεί το σύστημα «torque on demand» για την κατανομή της ροπής ανάλογα με τις συνθήκες, το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα όταν χρειάζεται. Διαθέτει επίσης ESC (Electronic Stability Control) με λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού (ELD) στο στάνταρ εξοπλισμό του, προσφέροντας επιπλέον βοήθεια κατά την οδήγηση σε ολισθηρές επιφάνειες.

Advertisement

Η έκδοση περιορισμένης παραγωγής Antartica προσφέρει όλη τη δυναμική και την άνεση που χρειάζεται ο οδηγός για να ολοκληρώσει μακριές και δύσκολες διαδρομές, χάρη στην ανανεωμένη ανάρτηση και τα ειδικά χειμερινά ελαστικά 175/65 R15 84T M+S. Είναι το μόνο αυτοκίνητο πόλης που προσφέρει στάνταρ τα χειμερινά ελαστικά, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούνται όχι μόνο στον πάγο και το χιόνι, αλλά και στο δρόμο και το χώμα, βελτιώνοντας την ελκτική πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες κατά 20%.