Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Otosense: “Ερμηνεύοντας” τους ήχους

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Otosense: “Ερμηνεύοντας” τους ήχους

ΝΕΑ

Otosense: “Ερμηνεύοντας” τους ήχους

ΝΕΑ

Ένα νέο λογισμικό έχει εξελιχθεί με επιτυχία από την OtoSense, το οποίο βρίσκεται ήδη προ των πυλών και αναγνωρίζει τους απλούς ήχους που ακούμε όλοι στο αυτοκίνητό μας όταν έχει προκύψει κάποιο μηχανικό πρόβλημα. Αυτό αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Η PSA, είναι η πρώτη εταιρία που πρόκειται να το χρησιμοποιήσει.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η OtoSense συνεργάζεται με μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε λογισμικά που θα μπορούσαν να δώσουν νέο νόημα στην ακοή διάφορων ήχων στο αυτοκίνητο, προκειμένου να διαγνώσουν κάποια πιθανή βλάβη, πριν προκληθεί κάποιο πολύ σοβαρότερο και δαπανηρό πρόβλημα.

Η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει ακόμη και τα οχήματα που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό κινητήρα ή και τα αυτοματοποιημένα οχήματα, με σκοπό να παραμείνουν ασφαλή, π.χ. ακούγοντας σειρήνες έκτακτης ανάγκης ή ήχους που υποδεικνύουν την ποιότητα της οδικής επιφάνειας.

Advertisement
Advertisement

Η OtoSense έχει αναπτύξει λογισμικό εκμάθησης σε ήχους κινητήρων, το οποίο θα εντοπίζει συγκεκριμένους θορύβους, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών σχέσεων του κιβωτίου ή σε ένα φρενάρισμα του οχήματος. Ο όμιλος PSA, συμπεριλαμβανομένων των Citroen και Peugeot, δοκιμάζει μια έκδοση του λογισμικού, χρησιμοποιώντας χιλιάδες ήχους από τα διάφορα μοντέλα οχημάτων του.

Υπάρχει και το project AudioHound. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο tablet app το οποίο ένας τεχνικός ή ακόμα και ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για την εγγραφή ήχου για αυτοματοποιημένη διάγνωση.