Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όσα πρέπει να ξέρεις για την BMW iX3

Ελλάδα 16:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όσα πρέπει να ξέρεις για την BMW iX3

ΝΕΑ

Όσα πρέπει να ξέρεις για την BMW iX3

ΝΕΑ

Η BMW σηματοδοτεί τις προθέσεις της με την παρουσία ενός πλήρως ηλεκτρικού X3 με τον κωδικό Concept iX3 στην πρώτη επίσημη εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές που το κάνουν να ξεχωρίζει σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο, όπως είναι η νέα κλειστή μάσκα των νεφρών με μπλε τόνους, στο ίδιο πνεύμα με το i Vision Dynamics, το ηλεκτρικό i4.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Περισσότερες μπλε πινελιές μπορεί να παρατηρηθούν στη μπροστινή όψη αλλά και κατά μήκος των πλαϊνών ποδιών, καθώς και στον πίσω διαχύτη. Όσο για το αμάξωμα, η BMW αποφάσισε να υιοθετήσει απόχρωση Moonstone Silver με ματ φινίρισμα ενώ οι τροχοί σχεδιάστηκαν με στόχο την αεροδυναμική απόδοση. Το iX3 επωφελείται από το σύστημα ηλεκτρικής κίνησης 5ης γενιάς της BMW και προσφέρει απόδοση 270 ίππους. Χάρη σε μια μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας μεγαλύτερης των 70 kWh, το ηλεκτρικό crossover μπορεί να καλύψει περισσότερα από 400 km μεταξύ των φορτίσεων σύμφωνα με τον νέο και πιο ρεαλιστικό παγκόσμιο εναρμονισμένο κύκλο δοκιμής των ελαφρών οχημάτων (WLTP).

BMW-ix3-concept-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Εάν βιάζεστε, η BMW iX3 μπορεί να συνδεθεί σε ένα σταθμό γρήγορης φόρτισης που παράγει μέχρι και 150 kW για να μειώσει το χρόνο που απαιτείται για την πλήρη επαναφόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης σε μόλις 30 min. Περιττό να πούμε ότι η iX3 είναι μόνο ένα πρωτότυπο προς το παρόν και ως εκ τούτου δεν μπορείτε να το αγοράσετε, αλλά ελπίζουμε ότι η έκδοση παραγωγής που έρχεται το 2020 θα μεταφέρει αυτούσια αυτά τα χαρακτηριστικά. Ένα χρόνο αργότερα, η BMW θα παρουσιάσει το iNext που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα των EV της εταιρείας με φημολογούμενη εμβέλεια έως και 700 km, καθώς επίσης και ένα προηγμένο αυτόνομο σύστημα οδήγησης.