ΝΕΑ

Ώρα να ξεκινήσεις. Θα αργήσεις!

Ελλάδα 12:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ώρα να ξεκινήσεις. Θα αργήσεις!

ΝΕΑ

Ώρα να ξεκινήσεις. Θα αργήσεις!

ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο δεν είναι πλέον ένα μέσο μετακίνησης. Αποτελεί μία αναγκαία «συσκευή» για την καθημερινότητά μας, όπως το κινητό τηλέφωνο. Κατασκευαστές όπως η BMW το έχουν αντιληφθεί και παρουσιάζουν συνεχώς νέες εξελίξεις στον τομέα της συνδεσιμότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι υπηρεσίες ConnectedDrive της μάρκας από το Μόναχο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Πρεμιέρα αυτόν τον Αύγουστο κάνει σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες η δυνατότητα συνεχούς διασύνδεσης του αυτοκινήτου με συσκευές όπως το iPhone ή το Apple Watch. Αρχικά η BMW εστιάζει στον προγραμματισμό των καθημερινών μετακινήσεων του οδηγού, προκειμένου να μη χάνει άσκοπα χρόνο στους δρόμους.

Το αυτοκίνητο θα «σκανάρει» συνεχώς τις συνδεδεμένες συσκευές για προγραμματισμένα ραντεβού, υπολογίζοντας το σημείο αναχώρησης, το σημείο προορισμού και την επιθυμητή ώρα άφιξης.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια – με τη βοήθεια του υπολογισμού σε πραγματικό χρόνο της κυκλοφοριακής κίνησης – θα στέλνει μήνυμα στο κινητό ή το ρολόι του οδηγού, ειδοποιώντας τον για την ιδανική ώρα αναχώρησης, προκειμένου να μην αργήσει! Στα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα της BMW θα λαμβάνεται υπόψη και το επίπεδο φόρτισης των μπαταριών.

Επιπλέον, μόλις ο οδηγός ξεκινήσει, το σύστημα BMW Connected θα μπορεί να στείλει SMS σε όσους θα παρευρεθούν στη συνάντηση, προκειμένου να τους ενημερώσει για την προγραμματισμένη ώρα άφιξης. Εφόσον ο ιδιοκτήτης της BMW έχει «περάσει» τον προορισμό στο smartphone, δεν θα χρειάζεται να κάνει την ίδια διαδικασία και στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.