Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με όψη και δυνατότητες crossover το επόμενο Meriva

Ελλάδα 21:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με όψη και δυνατότητες crossover το επόμενο Meriva

ΝΕΑ

Με όψη και δυνατότητες crossover το επόμενο Meriva

ΝΕΑ

Τα SUV/crossover συνεχίζουν την «επέλασή» τους και μία από τις κατηγορίες που καταγράφουν απώλειες είναι τα πολυμορφικά (MPV). Η Opel ακολουθεί την παγκόσμια τάση της αυτοκίνησης και έτσι η τρίτη γενιά του Meriva θα λανσαριστεί ως ένα μοντέλο ελεύθερου χρόνου, χωρίς όμως να αδιαφορεί για τους διαθέσιμους χώρους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Την είδηση είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Opel, Karl Thomas Neumann. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο NewsAuto.gr, είχε δηλώσει ότι «οι νέες γενιές των Zafira και Meriva θα έχουν νεανικό και lifestyle χαρακτήρα», κάτι που σημαίνει ότι θα μεταμορφωθούν σε crossover.

Και αν για τη νέα γενιά του Zafira θα πρέπει να περιμένουμε λίγα χρόνια, καθώς τώρα λανσάρεται η ανανεωμένη έκδοση το νέο Meriva αναμένεται στους επόμενους μήνες. Δεν αποκλείεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Παρίσι, πριν τεθεί προς πώληση στις αρχές του 2017.

Advertisement
Advertisement

Η εμφάνισή του, όπως φαίνεται και από την ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία του ιταλικού omniauto, θα δεχτεί σχεδιαστικές επιρροές από άλλα μοντέλα της Opel (νέο Astra, ανανεωμένο Mokka).

Το νέο Meriva θα «πατά» στην πλατφόρμα EMP2 της Peugeot-Citroen, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της General Motors με τους Γάλλους. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Opel στη Σαραγόσα, ενώ από τον όμιλο PSA θα δανείζεται και τα μηχανικά μέρη (κινητήρες, συστήματα μετάδοσης).