Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Open Car: Μάθετε τα πάντα για το αυτοκίνητό σας!

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Open Car: Μάθετε τα πάντα για το αυτοκίνητό σας!

ΝΕΑ

Open Car: Μάθετε τα πάντα για το αυτοκίνητό σας!

ΝΕΑ

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσαν ότι τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία η νέα υπηρεσία Open Car. Πρόκειται για την πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα. Η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην υπηρεσία απευθείας, στο opencar.services.gov.gr.

Οι πληροφορίες στις οποίες έχει πρόσβαση ο χρήστης της υπηρεσίας είναι οι ακόλουθες:

Advertisement
Advertisement

-Αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί

-Αν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης ασφάλισης και

-Το χρώμα, ο κατασκευαστής και ο τύπος του οχήματος.

Advertisement

Σημειώνεται ότι μέσω της υπηρεσίας Open Car δεν παρέχονται πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων, ούτε στοιχεία τυχόν οφειλών από τέλη κυκλοφορίας. Για την είσοδο στην πλατφόρμα δεν απαιτείται αυθεντικοποίηση και η αναζήτηση πραγματοποιείται με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Έτσι σε περίπτωση που κάποιος σας τρακάρει και φύγει αλλά προλάβετε να δείτε τον αριθμό κυκλοφορίας του ή τον δει κάποιος περαστικός και σας ενημερώσει τότε θα μπορείτε να διαπιστώσετε αν το όχημα είναι ασφαλισμένο ή ανασφάλιστο…

Advertisement

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET).

Πιο κοντά η διασταύρωση…

Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας Open Car πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την λειτουργία του νέου συστήματος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όπου υπάρχει πλέον συνδεσιμότητα με τα συστήματα άλλων Υπουργείων. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει συνεχώς ο δρόμος για την διασταύρωση των στοιχείων ώστε διαπιστωθούν πόσα αυτοκίνητα, φορτηγά και δίκυκλα κινούνται παράνομα χωρίς να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, χωρίς να έχουν εξοφληθεί τα Τέλη Κυκλοφορίας τους και χωρίς να διαθέτουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ ώστε να τους πιστωθούν τα πρόστιμα στο Taxisnet…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EUCARIS: Το online «όπλο» της ΑΑΔΕ ενάντια στις κομπίνες μεταχειρισμένων ΙΧ!
Έρχεται το… Car Wallet και η online μεταβίβαση οχημάτων!
Οριστικό: Έρχονται πρόστιμα σε εκατοντάδες χιλιάδες κατόχους ΙΧ