Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Opel: Νέος 1.500άρης diesel

Ελλάδα 16:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Opel: Νέος 1.500άρης diesel

ΝΕΑ

Opel: Νέος 1.500άρης diesel

ΝΕΑ

Έναn νέο turbo κινητήρα πετρελαίου 1,5 λίτρων παρουσίασε η Opel, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρία έρχεται κοντά μας νωρίτερα από την προγραμματισμένη παρουσίασή του και πληροί ήδη τις προδιαγραφές Euro 6d-TEMP. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει το νέο σύγχρονο μηχανικό σύνολο της Opel είναι το Grandland X με το 4κύλινδρο μοτέρ να αποδίδει 130 ίππους και 30,6 κιλά ροπής στις 1.750 σ.α.λ. Το Grandland X θα το δούμε και σαν υβριδικό plug in το 2020, σύμφωνα με την ίδια την Opel.

Ο νέος κινητήρας φέρει τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας VGT, έρχεται να αντικαταστήσει τον προηγούμενο turbo diesel των 1,6 λίτρων και σύμφωνα με την Open είναι σημαντικά πιο “καθαρός” στους ρύπους σε σχέση με αυτόν, χάρη στο νέο καταλύτη του που απορροφά υψηλότερες ποσότητες Οξειδίων του Αζώτου (Nox). Είναι παράλληλα πιο ισχυρός κατά 10 ίππους έναντι του κινητήρα που αντικαθιστά, αλλά και 4% πιο οικονομικός σε κατανάλωση κυρίως λόγω της μικρότερης χωρητικότητας του, αλλά και της προσπάθειας για μείωση στις εσωτερικές τριβές που έχουν κάνει οι μηχανικοί της εταιρίας. Η Opel ανακοινώνει επίσημη μέτρηση στα 4,7 λίτρα/100 χλμ. στον αστικό κύκλο και 110-108 g/km CO2.

Opel-Grandland-X-neo-moter-640

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοτέρ, με τους δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, τις τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο και την αλουμινένια κεφαλή, πάνω στην οποία έχει ενσωματωθεί και η εισαγωγή του αέρα, φέρει και σύστημα Start Stop για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου στο αστικό περιβάλλον. Η μετάδοση της κίνησης στους τροχούς περνά μέσω χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων είτε μέσω νέου αυτόματου 8τάχυτου κιβωτίου.

Από ό,τι καταλαβαίνουμε και από την ανακοίνωση της Opel, το νέο μοτέρ αναμένεται να το δούμε σε πολλά ακόμη αμαξώματα, και στα μικρά, αφού το μικρότερο βάρος του και οι πιο μαζεμένες διαστάσεις του σε σχέση με το παρελθόν επιτρέπουν την εύκολη τοποθέτησή του και εκεί.