Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα έρθουν τα Adam με τον 1.0 turbo;

Ελλάδα 19:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα έρθουν τα Adam με τον 1.0 turbo;

ΝΕΑ

Πότε θα έρθουν τα Adam με τον 1.0 turbo;

ΝΕΑ

Πρεμιέρα στη Γενεύη θα κάνει τον Μάρτιο το Opel Adam με το νέο υπερτροφοδοτούμενο 1.0 ECOTEC Direct Injection. Ο τρικύλινδρος κινητήρας αποδίδει 115 PS και 16,9 kgm ροπής από τις 1.800 έως τις 4.700 rpm. Η Opel δημιούργησε και μία λιγότερο ισχυρή εκδοχή του 1.000άρη turbo, με 90 PS (αλλά την ίδια ροπή), η οποία σε συνδυασμό με σύστημα start/stop καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 4,3 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 99 g. CO2 ανά km, ώστε να προσφέρει χαμηλά ή μηδενικά (όπως στην Ελλάδα) τέλη κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

TOY KΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Οι μηχανολόγοι της Opel τοποθέτησαν την πολλαπλή εξαγωγής μέσα στην αλουμινένια κυλινδροκεφαλή, λύση που προσφέρει δύναμη από τις χαμηλές στροφές. Σύμφωνα με την εταιρεία έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά τα συνήθη προβλήματα των τρικύλινδρων συνόλων, όπως ο θόρυβος και οι δονήσεις.

Ο μικρός κινητήρας συνδυάζεται με ένα νέο 6άρι μηχανικό κιβώτιο, το οποίο ζυγίζει μόλις 37 kg και συμβάλλει στον περιορισμό κατανάλωσης και ρύπων. Η γερμανική εταιρεία υπόσχεται ότι ο επιλογέας θα έχει βελτιωμένη αίσθηση και το σύστημα μετάδοσης ποιοτικότερη λειτουργία. Την άνοιξη θα αρχίσουν οι πωλήσεις στην Ευρώπη του αυτοκινήτου πόλης της Opel με τον μικρό turbo των 1.000 cc, με τις παραδόσεις να ακολουθούν το καλοκαίρι.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η Opel εμπλουτίζει την παλέτα χρωμάτων του Adam. Έτσι οι υποψήφιοι αγοραστές του στιλάτου μικρού θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 18 χρώματα αμαξώματος και 6 οροφής.