Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όμιλος PSA: Στα 15,6 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου!

Ελλάδα 20:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όμιλος PSA: Στα 15,6 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου!

ΝΕΑ

Όμιλος PSA: Στα 15,6 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου!

ΝΕΑ

Τα έσοδα του ομίλου PSA αυξήθηκαν κατά 1% το γ’ τρίμηνο 2019 με «οδηγό» τα κερδοφόρα SUV μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος PSA ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου 2019, λόγω της ισχυρής ζήτησης για τα ακριβότερα μοντέλα SUV. Ειδικότερα τα έσοδα για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 1% αγγίζοντας τα 15,6 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις των κερδοφόρων μοντέλων SUV, όπως το Peugeot 508 και το Citroen C5 Aircross, βοήθησαν στη βελτίωση της εικόνας, την ίδια στιγμή που οι παγκόσμιες πωλήσεις υποχώρησαν κατά 4%.

Σύμφωνα με τα πλάνα της PSA, τους επόμενους μήνες πιθανόν να υπάρξει εκ νέου συρρίκνωση των πωλήσεων. Οι πωλήσεις οχημάτων της PSA στην Ευρώπη παρέμειναν σταθερές κατά τους πρώτους εννέα μήνες, καθώς γνώρισαν οριακή πτώση 0,2%, όταν ο μέσος όρος πτώσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 1,6%. O Οικονομικός Διευθυντής Philippe de Rovira επισήμανε πως « μια αυστηρή τιμολογιακή πολιτική, με λιγότερες εκπτώσεις, θα βοηθήσει τον όμιλο PSA να αυξήσει τα έσοδα ακόμα και όταν μειώνονται οι πωλήσεις. Στην Ευρώπη, η δυναμική της ομάδας είναι ισχυρή και κερδίσαμε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς».

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις οχημάτων της PSA στην Ευρώπη παρέμειναν σταθερές κατά τους πρώτους εννέα μήνες, σε σύγκριση με την πτώση που κατέγραψαν ανταγωνιστικές αυτοκινητοβιομηχανίες, σύμφωνα με στοιχεία του ACEA. Συνολικά, η ευρωπαϊκή αγορά έχει μειωθεί κατά 1,6%.